Dört çocuğu olduğu dönemde yardım almaya başlayan ancak yine de her yıl bir çocuk yapan çoban ve 9 çocuğundan 8'i bakımevine alınan baba çocuklarını geri isteyince beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

 

Erzurum'da Halk Günü' toplantısına katılan 9 çocuk babası çoban Cemil Bilmez, yuvadaki çocuklarını almak isteyince Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Şermin Zil'in tepkisi ile karşılaştı. Çocukların bakımsızlıktan ölmek üzere olduğunu söyleyen Şermin Zil, bakmakta zorlanmalarına karşın Cemil Bilmez ile eşinin her yıl 1 çocuk yaptığını belirtti. Vali Vekili Helvacı ise, "Baba olmak; çocuk doğurtup ondan sonra sokağa salmak demek değil" diye çıkıştı.

Valilikte düzenlenen 'Halk Günü' toplantısında Vali Seyfettin Azizoğlu'na vekalet eden Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, halkın sorunlarını dinledi. Merkez Palandöken İlçesi'ndeki Kümeevler semtinde oturan Cemil Bilmez, 9 çocuğundan 8'inin yuvada bulunduğunu bildirdi. Cemil Bilmez, "Çocuklarımı sosyal hizmetler benden almış. Ben çocuklarımı istiyorum. Allah rızası için devlet bana el atsın" dedi.

Ahmet Naci Helvacı, bunun üzerine halk gününde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Şermin Zil'den bilgi istedi. Bilmez'in 2 ay ile 10 yaş arasında değişen 9 çocuğu olduğunu, ailenin durumunu yakından izlediklerini anlatan Şermin Zil, şöyle dedi:

"Sayın Valim, Cemil bey ile çok sıkı ilişkiler içerisindeyiz. Cemil beye gerekli maddi yardım yapıldı. İkili ilişkilerim sayesinde haftada 2 defa ev ve çocuklarını temizlemek için bayan görevlendirdim. Ama yaptığımız bütün çabalara rağmen Cemil bey her sene bir çocuk daha dünyaya getirmeye devam etti. Onu tanıdığımızda 4 çocuğu vardı. Çok bakımsız pislik içerisindeki bir evdeydi ama Cemil bey bizim söylediğimiz hiçbir şeyi kabul etmedi. Her yıl bir çocuk yapmaya devam etti, çocuk sayısı 9 oldu. Hanım efendiyi görseniz zayıflıktan ölmek üzere ve çocuklar inanılmaz bakımsız durumdalar. Alıyoruz yurda bu defa Cemil bey gidebilecek her yere gidiyor, her gün bizim kuruma geliyor. Verince çocuklar bakımsızlıktan ölecek duruma geliyor. Yani daha fazla açık seçik konuşmayayım Cemil beyi utandırmak istemiyorum."

Şermin Zil'in konuşmasının ardından Cemil Bilmez, "Küçük çocuğumu, evimi, kendimi yakarım" diye tehdit savurdu. Bunun üzerine Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, "Bir baba olmak demek çocuk doğurtup ondan sonra sokağa salmak demek değil. İlgili arkadaşlarımız gerekli şeyleri söylediler. Bunun ötesinde tartışmaya girmenin bir anlamı yok, konu kapanmıştır. Sakın tehdit etmesine izin vermeyin. Olay bitmiştir, devlet sahip çıkmış" dedi.

'Halk Günü' toplantısına annesi Sergül İres ile katılan 3 yaşındaki Yunus Emre İres ise salonu meraklı gözlerle dolaştı. Masaları dolaşıp etrafa gülücük atan küçük Yunus Emre, annesi Helvacı ile konuşurken de etrafta koşuşturdu. DHA