Dün Türkiye tarihinin en kanlı günlerinden birisini daha yaşadı. İlk acı haberi Ankara GATA'dan geldi. Burada tedavisi süren bir polis ile bir asker şehit düştü. Aynı saatlerde Şırnak'ta memurları taşıyan araçta patlama meydana geldi ve 2 memur şehit oldu. Cizre'deki operasyonlarda ise bir polis ile bir asker kalleşce şehit edildi. Akşam saatlerinde de bölgeden acı haberler gelmeye devam etti. Şırnak’ta zırhlı araca yönelik düzenlenen roketli saldırıda bir polis şehit oldu. Şırnak'ın İdil ilçesinde de bir asker şehit düştü. Son acı haber Diyarbakır'ın Sur ilçesinden geldi. Gece yarısı ilçede devam eden operasyonlarda bir yüzbaşı şehit oldu.  9 Şubat günü toplamda 4'ü asker 3'ü polis 2'si memur 9 vatan evladının acı haberleri geldi.

FOTO:DHA - Şehit polis Tayfun Yüce, nişanlısı öğretmen Nursin Güven ile Nisan ayinda düğün hazırlıkları yapıyordu.

GATA: 2 ŞEHİT


Acı haberlerin ilk ikisi GATA'dan geldi. Şırnak'ın İdil ilçesinde 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerin bombalı tuzağında yaralanan Polis Memuru Tayfun Yüce ile aynı gün Diyarbakır Sur’da yaralanan Uzman Çavuş Hasan Talay tedavi gördükleri GATA’da şehit oldu.

 

FOTO:DHA - Şehit asker Hasan Talay'ın baba evine ateş düştü.


Hasan Talay'ın memleketi Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde ev ve işyerlerine Türk bayrağı asıldı. Bigadiç Belediyesi, itfaiye araçlarıyla cadde ve sokaklara Türk bayrakları asarken, cadde ve sokaklar temizlenip, trafikte bazı düzenlemeler yaparak şehit uzman çavuş Hasan Talay'ın cenazesinin gelmesini beklemeye başladı.

Üçü de şehit yakını kadrosundan devlet memuru olan Ahmet Arttı ve Diyar Oslu şehit oldu, Abdülkerim Oslu ise yaralandı.

MEMURLARIN ARACINDA BOMBA PATLADI: 2 ŞEHİT


Şırnak Uludere’de 3 memurun işe gitmek için bindiği otomobilde patlama meydana geldi. Patlamada üçü de şehit yakını kadrosundan devlet memuru olan Ahmet Arttı ve Diyar Oslu şehit oldu, Abdülkerim Oslu ise yaralandı.

FOTO:DHA - Cizre'de şehit düşen özel harekat polisi Osman Yurt geride gözü yaşlı bir eş ve yetim kalan 2 çocuk bıraktı

CİZRE: 2 ŞEHİT


Dün operasyonların sürdüğü Cizre’deki çatışmalarda da Polis Memuru Osman Yurt ve Er Vedat Dolançay şehit oldu. 2 asker 1 polis yaralandı.

Sivas nüfusuna kayıtlı şehit Özel Harekat Polisi Yurt’un 21 yıllık polis olduğu, 12 yıldır Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat Şubesi’nde görev yaptığı, yaklaşık 2 ay önce geçici görevlendirmeyle Cizre’ye gittiği öğrenildi. Şehidin Altınordu İlçesi’ne bağlı Karşıyaka mahallesinde yaşayan eşi Rabia Yurt, babası emekli İsa Yurt, annesi ev hanımı Huriye Yurt'a acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve meslektaşları verdi.

FOTO:DHA - Acı haberi alan Osman Yurt'un annesi fenalık geçirdi.


Lisede okuyan ve okulda olan Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt babalarının şehit olduğu haberini ise okula giden polis ve sağlık görevlilerinden aldı. 112 Acil Servis ekipleri ambulansla okuldan aldıkları gençleri evlerine götürdü. Çocukları evin önüne geldiğinde gözyaşlarını tutamayarak fenalık geçirince sağlık görevlileri müdahale etti. Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt’un okul arkadaşları da eve akın ederek arkadaşlarını teselli etmeye çalıştı.

‘BİR ASLAN GİTTİ ÜÇ ASLAN DAHA VAR’


Şehidin ağabeyi Dursun Ali Yurt kardeşiyle en son dün gece görüştüğünü belirterek, "Vatanını, milletini seven, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren kahraman. En son dün akşam görüştük. ‘Az kaldı abi, temizledik bu hainleri, bitti. Buradan başka yere geçeriz. Ne zaman biterse o zaman geliriz’ dedi. Bir aslan gitti üç aslan daha var. Onun evlatları var üç aslan daha var. Allah'ın izniyle şehit kanlarıyla bu vatan her zaman dimdik ayakta duracak" dedi.

Acı haberi duyan Osman Yurt'un komşuları da şehit evine akın ederek taziyede bulundu. Şehidin evi Türk bayrağı ile donatılırken evin bahçesinde taziye çadırı da kuruldu.

FOTO:DHA - Mehmet Güngördü'nün 1.5 yıllık evli olduğu öğrenildi.

ŞIRNAK: 1 ŞEHİT


Bir acı haber ise gece saatlerinde yine Şırnak'tan geldi. Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin zırhlı polis aracına düzenlediği saldırıda yaralanarak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özel Harekat polis memuru Mehmet Güngördü, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Güngördü'nün şehit olduğu haberi gece saatlerinde, Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Kadife Sokak'ta oturan babası Durmuş ve annesi Zeliha Güngördü'ye bildirildi. Ardından, şehidin babasının evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları, baba evine akın etti.

Güngördü'nün 1.5 yıllık evli olduğu ve İstanbul'da görev yaptığı, bir süre önce Şırnak'a gönderildiği öğrenildi. Şehidin cenazesinin Şırnak'tan Kayseri'ye getirileceği ve Yeşilhisar ilçesinin Güzelöz mahallesinde toprağa verileceği bildirildi.

FOTO:DHA - Piyade er Arif Subasoglu'nun (21) Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

ŞIRNAK İDİL: 1 ŞEHİT


Yine Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, piyade er Arif Subasoglu'nun şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

FOTO:DHA - Konyalı şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar evli ve bir çocuk babasıydı

SON ACI HABER SUR'DAN GELDİ


Son acı haber ise Diyarbakır’ ın Sur ilçesi’nden geldi. Dün gece ilçede devam eden operasyonlarda ise silahlı saldırı sonucu  Yüzbaşı Fatih Yaşar şehit oldu.