FETÖ lideri Gülen’e bir dönem en yakın isimlerden Veren, eski cemaatçi işadamı Adem Öcal’ın kendisiyle ilgili iddialarına sert yanıt verdi. Öcal’ın AKP’lilerden aldığı ihalelere dikkat çekti...

Bir dönem Fetullah Gülen’in en yakınlarından olan Nurettin Veren kendisi hakkında, “FETÖ’den ayrılmak için 10 milyon lira istedi, 750 bin lirada anlaştılar” iddiasında bulunan işadamı Adem Öcal’a Akit Gazetesi’ndeki köşesinden yanıt verdi. Nurettin Veren, eski cemaat mensubu Adem Öcal için şu ifadeleri kullandı: “FETÖ’nün en tehlikeli siber saldırıyı yapabilecek ve siber teknolojileri uzmanı, AKP’nin, e-devlet, e-belediyecilik ihalelerini alan ve bütün AKP milletvekillerine kontör satarak, 70 bin sabit abonesi olan, bilgi havuzunu elinde bulunduran, aynı zamanda bugünlerde Türkiye’de Net Gsm’i kurup 4’üncü büyük operatör olma yolunda ilerleyip, 4.5 G ihalesinin iptali için de dava açan Adem Öcal...”

nurettin veren öcal’ın emniyet ifadesine yanıt verdi Eski cemaatçi Adem Öcal’ın Emniyet’e verdiği ifade 19 Eylül’de SÖZCÜ’nün manşeti olmuştu. Nurettin Veren Öcal’a yanıt verdi. nurettin veren öcal’ın emniyet ifadesine yanıt verdi
Eski cemaatçi Adem Öcal’ın Emniyet’e verdiği ifade 19 Eylül’de SÖZCÜ’nün manşeti olmuştu. Nurettin Veren Öcal’a yanıt verdi.


‘SERVETİNİN KAYNAĞI AÇIKLANSIN’

Adem Öcal’ı 25 yıldır tanıdığını söyleyen Nurettin Veren ,“E- devlet projelerini almadan önce hiçbir mal varlığı olmayan ve kirada oturan Öcal, bu ihaleleri usulüne uygun almış mıdır, bugün ise yüz milyon dolarlarla ifade edilen servetlere ulaşmış olmasının kaynakları sorgulanmalıdır!” iddiasında bulundu. Veren, son üç yıldır her yerde anlattığı için FETÖ’nün çok kızgın olduğunu yazdı ve Adem Öcal’ın kendisiyle ilgili ifade verdiğini öne sürdü. Öcal’ın AKP’den ihale almadan önce mal varlığı olmadığının altını çizen Nurettin Veren, “Adem Öcal bu ihaleleri usulüne uygun almış mıdır? Bugün ise yüz milyon dolarlarla ifade edilen servetlere ulaşmış olmasının kaynakları sorgulanmalıdır” dedi.

‘GEDİKLİ İLİŞKİSİ ARAŞTIRILMALI’

Adem Öcal’ın geçen günlerde tutuklanan FETÖ’nün en önemli isimlerinden Alaaddin Kaya’yla yakın ilişkisi olduğunu iddia eden Nurettin Veren yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Bülent Gedikli’yle ilgili de şu soruya yanıt aradı: “Şu anda yakalanıp cezaevinde olan, FETÖ’nün askeriye ile ilişkilerini koordine eden Alaaddin Kaya bu suçlamayla içerde yatarken, ona en yakın isim olan Adem Öcal’ın FETÖ ile ne derece ilişkili olduğu mutlaka araştırılmalıdır. Aynı zamanda, Adem Öcal’ın AKP içerisinde de Bülent Gedikli’nin çok yakın arkadaşı olduğu iddiası cevaplandırılmalıdır.”

İşte SÖZCÜ’nün 19 Eylül günlü manşeti

6