11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından dün de eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile bir araya geldi.  Sürpriz görüşmenin detaylarına CNN Türk ulaştı.

[caption id="attachment_1085578" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA- Abdullah Gül ile Erdoğan görüşmesinin ardından dün de 'küskünler' zirvesi gerçekleştirildi.[/caption]

CNN Türk’ün Gül’e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gül önce İstanbul'da bir davette, ardından düğünde bir araya geldiler. Sonrasında iki telefon görüşmesi yaptılar ve yüz yüze görüşme kararı verdiler. Erdoğan, Ankara'da tedavi görmekte olan anne-babasını ziyaret için başkentte bulunan Abdullah Gül'ü resmi konutuna davet etti. İkili 9 Şubat’ta Beştepe Devlet Konukevi’nde akşam yemeğinde bir araya geldi. Buradaki görüşme 3 saat sürdü.

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"


Yakın çevresi son tartışmalardan çok rahatsız olduğunu belirttikleri Gül'ün, "Hepimiz aynı gemideyiz. Aynı davanın insanlarıyız" görüşünü bu yemekte paylaştığını ifade etti; görüşmenin çok olumlu bir havada geçtiğini belirttiler.  Edinilen bilgilere göre, 1 Mart tezkeresi konusu ise Erdoğan-Gül görüşmesinde gündeme gelmedi.

Bu yemekten bir gün sonra Gül bu kez Arınç'ın evinde Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç ile bir araya geldi. Gül'e yakın kaynaklar, "Abdullah Bey dün ne konuştuysa bugün de aynısını konuştu. Sadece saygı duyulan bir insan sıfatıyla" vurgusunu yaptılar. Buna göre, Gül dünkü yemekte, "Biz hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Terör ve dış politikadaki konular ciddi sorunlar ve gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur. Partide dün görev yapanların da bugün görev yapanların da itibar ve şerefi önemlidir. Trollerin yaptıkları ne kadar yanlışsa basın üzerinden konuşmak da o kadar yanlıştır" görüşlerini paylaştı.

ARINÇ: ÜLKENİN MESELELERİNİ KONUŞTUK


Diğer yandan CNN TÜRK'e konuşan eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da, "Dostane bir ziyaretti. Ben kendim davet ettim. Ülkenin tüm meselelerini konuştuk. Biz hep beraber AK Partiliyiz" dedi.