İstanbul Polisi, özellikle lüks sitelere girerek, evlerdeki değerli eşyaları ve park halindeki otomobilleri çalan hırsızlık şebekesini çökertti. Eş zamanlı baskınla 16 şüpheli yakalanırken, 65 hırsızlık olayı aydınlatıldı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, 3 ay önce bir hırsızlık çetesini belirledi. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda, şebekenin önce girecekleri evlerin çevresinde keşif yaptıkları belirlendi. Özellikle sıcak havalar sebebiyle camları açık olan daireleri tespit eden çete üyelerinin, sabaha karşı evlere girdikleri belirlendi. Araştırmalarda, çetenin evlerden çaldıklarıyla yetinmedikleri de ortaya çıktı. Çete üyelerinin değerli eşyaları aldıkları dairelerdeki, kontak anahtarlarını da çaldıkları ortaya çıktı. Hırsızların dışarıya çıktıktan sonra, kontak anahtarı üzerindeki kumandaya dokunarak, evlerini soydukları kişilerin otomobili tespit ettikleri ve araçları da çalarak kaçtıkları anlaşıldı. Araştırmalarda, şebeke olarak hırsızlık yapan 16 şüpheli belirlendi.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Delillendirme çalışmalarını tamamlayan Hırsızlık Masası operasyon için harekete geçti. Dün eş zamanlı düzenlenen operasyonda 16 şüpheli de gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 10 çalıntı otomobil, 2 ruhsatsız tabanca, bir miktar uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi.

ALTMIŞ BEŞ HIRSIZLIK

Şüpheliler, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sorgu işlemleri devam eden çetenin 65 ayrı hırsızlık olayına karıştığı öğrenildi.