KATILIMCI Büro Çalışanları Sendikası üyesi bir grup yargı çalışanı, Adalet Bakanlığı tarafından Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile yargıda çalışan Yazı İşleri Müdürleri, İdari İşler Müdürleri, Mahalli Bilgi İşlem ve Mahalli Adli Sicil Şube Müdürlerinin rotasyona tabi tutulmasını Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto etti. Adliye önünde saat 12.30'da toplanan Katılımcı Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Gökhan Özkan konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "İdarenin bu düzenleyici işlemi, ne kamu yararını amaçlayan ne de kamu hizmetinden beklenen faydayı en üst düzeye çıkartacak bir düzenleme değidir. Yönetmelikle rotasyona tabi hale getirilen yargı çalışanları bu görevlere talip olurken olmayan bir koşulun sonradan eklenmesi ile büyük hak kayıplarına uğrayacaktır. Bu durum kazanılmış haklara olan saygı ilkesinin de ihlali anlamını taşımaktadır" dedi.
Bu durumun yargı çalışanlarının aile düzenini ve gelecek planlarını da sekteye uğratacağını ifade eden Özkan, yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açtıklarını ve sendika olarak bu duruma sonuna kadar direneceklerini de söyledi.

14 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikte 2 yıldan az hizmet süresi bulunan personelin, iki yılı tamamlamaları halinde 3'üncü, 4'üncü veya 5'inci bölgeye, 2 yıldan fazla 5 yıldan az hizmet süresi bulunanların, 2'inci veya 3'üncü bölgeye, 5 yıldan fazla 9 yıldan az hizmet süresi bulunanların 1'inci veya 2'inci bölgeye atamalarının yapılacağı belirtildi.

DHA