Adana'nın Kozan İlçesi'nde ağabeyi tarafından öldürüldükten yaklaşık 2 yıl sonra gömüldüğü yerden kemikleri çıkarılan 20 yaşındaki Hilal Özcan'ın cenazesi, DNA testi sonucu ile kimliğinin kesinleşmesi üzerine defnedildi.

Ağlıboğaz Mahallesi'nde oturan ve 28 Haziran 2014'te Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yapılan Hilal Özcan'ı bulmak için Kozan Emniyet Müdürlüğü özel ekip kurdu. Genç kızın kaybolduğu günden bu yana hiçbir yerde görülmediğini, herhangi bir banka ya da resmi kurumda işlem yapmadığını tespit eden ekip, ailesi tarafından öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek baba 59 yaşındaki Ramazan, anne 49 yaşındaki Emine ile ağabeyi 24 yaşındaki Alparslan Özcan'ı 3 Mart'ta gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise 2 tüfek ele geçirildi.

"TELEFONLA ÇOK KONUŞUYORDU"

Alparslan Özcan, sorgusunda suçunu itiraf ederek Hilal Özcan'ı av tüfeğiyle öldürdüğünü ve cesedini de babasıyla birlikte gömdüğünü söyledi. Kız kardeşinin telefonla çok konuştuğunu öne süren Alparslan Özcan'ın "Kız kardeşim devamlı telefonla konuşuyordu. 'Bizi rezil ediyorsun, konuşma' dedik. Ne kadar ikaz ettiysek de konuşmasına devam etti. Evde bulunan av tüfeğiyle öldürdüm. Daha sonra cesedi bir çuvala koyup eşeğe yükledik. Evden 2 kilometre uzaklıktaki ormanlık alan götürüp gömdük" dedi.

KEMİKLERİ BULUNDU

Bunun üzerine aile fertleriyle ormanlık alan giden polis, gösterilen yerde yaptığı kazıda genç kıza ait olduğu değerlendirilen insan kemikleri buldu. Kemikler Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, adliyeye sevk edilen Alparslan Özcan ile babası Ramazan tutuklandı, anne Emine Özcan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kemiklerin Hilal Özcan'a ait olup olmadığının belirlenmesi amacıyla da aile fertlerinden DNA örneği alındı.

NAMAZINI 24 KİŞİ KILDI

Ankara'dan kemiklerin Hilal Özcan'a ait olduğu rapor geldi. Bunun üzerine 28 gündür Adli Tıp Morgu'nda bekleyen genç kızın cenazesi ablası Ülkü Özcan'a teslim edildi. Ağlıboğaz Mahallesi'ndeki öldürüldüğü baba evine getirilen Hilal Özcan'ın cenazesi, helallik alınmasın ardından Kozan Mezarlığı'na götürüldü. Genç kızın cenaze namazını az sayıda yakınları kıldı. Namazın ardından Hilal Özcan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Emine ile abla Ülkü Özcan, cenaze töreninde Hilal için gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi.

DHA