Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin bir televizyon programında “PKK terör örgütü değildir” şeklindeki ifadesi nedeniyle programın sunucusu Ahmet Hakan hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik verildi.

Tahir Elçi'nin sözleri yüzünden Ahmet Hakan hakkında soruşturma açılmıştı.


CNN Türk’te 14 Ekim 2015 günü Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Tahir Elçi, yayın sırasında ‘PKK terör örgütü değildir’ demişti. Bu ifade nedeniyle Elçi’yle birlikte program sunucusu Ahmet Hakan ve program sorumlusu Ali Güven hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Elçi’nin dosyası ayrılarak hakkında dava açıldı.

Coşkun ve Güven hakkındaki soruşturma da tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt, Ahmet Hakan ve Güven hakkında takipsizlik kararı verdi. Programın canlı yayın şeklinde olduğu belirtilen kararda, söz konusu ifadenin moderatör ya da yayın sorumlusu tarafından değil konuşmacı olarak katılan Tahir Elçi tarafından spontane olarak söylendiği kaydedildi.

Bu ifadeden sonra Ahmet Hakan tarafından diğer konuklara itiraz hakkı verildiği, hatta Hakan'ın bu beyanının ne anlama geldiğine yönelik açıklattırma tavrı sergilendiği belirtildi. Bu nedenle Hakan ve Güven’in üzerlerine atılı suç ile ilgili kasıtlarının varlığı konusunda yeterli ve inandırıcı delil elde edilemediği ifade edildi.

Söz konusu programdan sonra Bakırköy Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Tahir Elçi hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve Diyarbakır'da gözaltına alınarak Bakırköy Adliyesi'ne getirilmişti. Savcılık ifadesinin ardından serbest kalan Elçi hakkında dava açılmıştı. Ancak Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde basın açıklaması bitiminde bölgede teröristlerle polis arasında çıkan çatışmada vurularak hayatını kaybetmişti.