Gökmen ULU/SÖZCÜ
İzmir'de AKP'li kadınlar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri nedeniyle CHP İzmir İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Ancak AKP'li kadınlar CHP'li kadınların karşı savunması ile karşılandı. Yaklaşık 300 AKP'li kadının eylemi üzerine, 300 kadar CHP'li kadın da il binasının önüne geldi.

Foto: SÖZCÜ


ÇEVİK KUVVET ETTEN DUVAR ÖRDÜ                                                    

İki grubun karşı karşıya gelmesi üzerine İzmir Valiliği önlem aldı. Çevik kuvvet polisi, caddenin karşılıklı kaldırımlarında yer alan CHP ve AKP'li kadınlar arasında etten duvar ördü. AKP'li kadınlar üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yüz fotoğrafının bulunduğu karton maskeleri takarak, 'AK kadınlar burada Kemal nerede" slogan attı, "Rabia" işareti yaparak tekbir getirdi.

Foto: SÖZCÜ


"HIRSIZ, SAPIK AKP" SLOGANI ATTILAR                                      

CHP'li kadınlar da parti binasından üzerinde Ramazanoğlu'nun fotoğrafının ve 'Bir kereden bir şey olmaz. Ensar Vakfı'nı takdir ediyoruz" sözünün yazılı olduğu pankart açtı. CHP'li kadınlar ve gençler üzerinde 'Gürültü ile bu ayıbı örtemezsiniz" yazılı pankartlar taşıdı. İl binasına asılan pankartta da "Çocuklara tacize sahip çıkmanın utancı AKP'ye yeter" ifadesi görüldü. Bir başka pankartta da "Bakan Güler'den Reza Zarrab'a; senin önüne yatarım Reza" diye yazıldı. CHP'li kadınlar ellerinde Bakan Ramazanoğlu'nun fotoğrafının olduğu ve  üzerinde 'Kaç kere rastlanması gerekiyor" yazısı yer alan dövizleri de taşırken, "İzmir uyuma çocuklara sahip çık",  "Hırsız, sapık AKP" sloganları attı. Her iki grup basın açıklaması yaptıktan sonra eylemler olaysız sona erdi.

Foto: DHA


AİLE BAKANLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE SİYAH ÇELENK

Bu arada CHP İzmir İl Kadın Kolları üyeleri, bu gerginlik öncesinde Aile ve Sosal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün önüne giderek siyah çelenk bıraktı.