Saray’ın üç ana giriş kapısına, 2 metre yüksekliğinde, zırhlı ve kurşun geçirmez koruma perdesi konuldu. Kapılara, araç altı bomba tanıma sistemi ver yeni kameralar da yerleştirildi.
 
Yavuz ALATAN / ANKARAsaray-kapı
 
Terör olayları ve bombalı saldırıların ardından güvenlik önlemleri arttırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki üç giriş kapısında da  önlemler alındı. Cumhurbaşkanlığı’nın protokol ve ziyaretçi girişlerinin yapıldığı üç giriş kapısına yerleştirilen 2 metre uzunluğundaki koruma perdeleri, tekerlekli, açılır kapanır ve kurşun geçirmez olarak tasarlandı. Kapılardaki korumalar için yapılan kanatlı çelik perdelere, çevreyi gözetlemek için küçük pencereler de konuldu.
 
3 BİN KAMERA
 
3 bin kameralı ve altyapı cihazları ile birlikte sarayın güvenlik teknolojisi  50 milyon TL’ye mal oldu. Binlerce ağaç kesilerek inşa edilen 450 bin metrekarelik Cumhurbaşkanlığı Sarayının yapımına 2012 yılında başlandı ve 2 yılda bitirilerek, 2014'ün 29 Ekim tarihinde hazır hale getirildi. 1150 odalı Saray’ın inşasında 3 bin işçi gece gündüz ve üç vardiya halinde çalıştı. Daha sonra da aynı arazi içinde Erdoğan ve ailesi için konut yapıldı.
fors
 
TMMOB Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ‘’Saray tamamen bittiğinde 20 milyar liraya yani eski parayla 20 katrilyon liraya mal olacak’’ açıklaması yapmıştı. Sarayın elektrik,su,doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj bakımından oluşan aylık temel giderleri bile 21 milyon TL civarında
 
GÖSTERİŞLİ VE PAHALI
 
450 bin metrekarelik alana yayılan Saray tüm dünya tarafından fazla gösterişli bulundu. İngiltere'de Kraliyet ailesinin 1837'de inşa edilen 775 odalı Buckingham Sarayında oturuyor ve bu saray 77 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. 
 
 ABD Başkanlarının konutu olan Beyaz Saray ise 1792’de inşa edildi; 132 odalı Beyaz Saray’ın kullanım alanı 5 bin 100 metrekare. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise Paris’in merkezindeki Élysée Sarayı’nda yaşıyor. 1718 yılında inşasına başlanan Saray, 1874’den bu yana cumhurbaşkanlığı konutu olarak kullanılıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise ailesiyle Berlin’de bir apartman dairesinde yaşıyor.
 
demir parmaklıklardan sonra çok özel koruma kalkanı