Kongrenin başkonukları; tecavüz iddiaları ile gündemden düşmeyen ENSAR Vakfı, Almanya’da ‘’Yüzyılın soygunu’’ davası ile bağlantılı görülerek Türkiye'de de yöneticileri yargılanan Deniz Feneri Derneği, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV ve yine Bilal Erdoğan'ın ‘’Ya Hak’’ diyerek ok attığı Okçular Vakfı…

2. Olağanüstü Büyük Kongre'nin konsepti "Kutlu yürüyüşe devam" olarak belirlendi. Toplantıda, kongreye davet edilecek siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, yabancı konuklar da belirlendi.

KILIÇDAROĞLU DA VAR

Buna göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anavatan Partisi Genel Başkan İbrahim Çelebi'ye davetiye gönderilecek. HDP ise kongreye davet edilmedi.

Kongreye, Memur-Sen, Hak-İş, TOBB, Türk-İş, Hak İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, TESK, TÜSİAD, MÜSİAD'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu davet edildi. Bunlar arasında tecavüz iddiaları ile gündemden düşmeyen ENSAR Vakfı, Almanya’da ‘’Yüzyılın soygunu’’ davası ile bağlantılı görülerek yargılanan Deniz Feneri Derneği de var.

ALEVİ KESİM

Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticilik yaptığı TÜRGEV ve Bilal Erdoğan'ın ‘’Ya Hak’’ diyerek ok attığı Okçular Vakfı’nın yanı sıra İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Birlik Vakfı, Mazlum-Der, İHH, Cihannüma, Ezher Mezunları Derneği, Hayrat Vakfı, Osmanlı Araştırma Vakfı, TİMAV, Ümmet Vakfı gibi çok sayıda kuruluş da kongreye davetli bulunuyor. Alevi kesimden de Baba Mansur Ocağı, Derviş Cemal Ocağı, Güvenç Abdal Ocağı, Sarı Saltuk Ocağı’na davetiye gönderildi.