AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, Genel Kurula dün akşam saat 17.50’de girdiğinde salonda AKP sıralarının büyük bölümünün boş olduğunu gördü. Grup başkanvekilleri ve yöneticiler, kulise çıkarak vekilleri içeri davet ettiler. Buna rağmen salondaki boşluk dikkat çekti.

 FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Görevlendirilen AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can Bakanlar Kurulu sıralarının en arkasına oturarak önüne koyduğu Milletvekili albümünden kimlerin salonda olup kimlerin olmadığını tespit etti.
FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Görevlendirilen AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can Bakanlar Kurulu sıralarının en arkasına oturarak önüne koyduğu Milletvekili albümünden kimlerin salonda olup kimlerin olmadığını tespit etti.

"YAZ RAMAZAN"


Bunun üzerine Kırıkkale milletvekili Ramazan Can, Bakanlar Kurulu’nun en arka bölümüne oturarak salonda bulunan isimleri tek tek yazdı.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak Can, oturduğu yerden salonun tamamını göremeyince sıraların arasında tıpkı bir sınıf başkanı gibi elinde kağıt kalemle dolaşarak tek tek vekillerin isimlerini yazdı. FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak Can, oturduğu yerden salonun tamamını göremeyince sıraların arasında tıpkı bir sınıf başkanı gibi elinde kağıt kalemle dolaşarak tek tek vekillerin isimlerini yazdı.


Yeni vekilleri tanımadığı için de vekillerin fotoğraflarının olduğu albümden yararlandı. Tek tek salondaki vekilleri liste yaptı. Salonda bulunan vekiller, arkadaşlarını arayarak '' Acele gel, yoklama yapılıyor’ diye uyardı. Sonradan gelen vekiller, oturdukları yerden yoklama yapan Can’a ‘ben geldim, buradayım’ işareti yaptılar.

FOTO;SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Can'a diğer vekiller de yardımcı olmaya çalıştı. FOTO;SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Can'a diğer vekiller de yardımcı olmaya çalıştı.


Ramazan Can, hazırladığı liste bilgisini önce grup başkanvekili Mustafa Elitaş ile paylaştı. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye bilgi verdi.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Can daha sonra Başbakan Yıldırım ve Canikli'nin yanına gelerek rapor verdi. FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Can daha sonra Başbakan Yıldırım ve Canikli'nin yanına gelerek rapor verdi.


Canikli de bilgileri ve salonda olan ve olmayan AKP'lilerin isimlerini Başbakana aktardı. Yoklama cetveli Yıldırım’a teslim edildi.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak


AKP, Meclis’te grup toplantılarında imzalı yoklama alıyor. Basına açık veya kapalı toplantılarda imzalı yoklama gelenek haline getirildi. Ancak ilk kez Genel Kurul’da AKP içinde yoklama yapıldı. Ne Erdoğan ne de Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde böyle bir uygulama görülmemişti.