Milli Savunma Bakanı Yardımcısı ve AKP eski milletvekili Şuay Alpay, AKP Elazığ Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Turgay Dil ve Hülya Çimen'in düğününde evlilik cüzdanını geline verirken, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin bir sünneti var biliyorsunuz bu sünnetin gereği olarak da ben evlilik cüzdanını daha iyi muhafaza edeceği daha iyi koruyacağı kanaatiyle gelin hanıma takdim ediyorum" dedi. Sünnet: “Hazreti Muhammed’in koyduğu kurallar ve Müslümanlara gösterdiği yol” olarak tanımlanıyor.

AKP MKYK üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan, ise önceki gün Kayseri’de katıldığı bir toplantıda, “Cenab-ı Allah bize böyle bir nimet vermiş. Göreceğiz, bakacağız, buna göre kendimizi yeniden şekillendireceğiz. Bir adam siyaset yapıyor, ülkenin öbür ucundaki insanlar onun muvaffak olması için dua ediyor. İşte Cumhurbaşkanımızın sırrı budur" diyerek Erdoğan’ı “Allah’ın nimeti” olarak nitelendirdi.

"DOKUNMAK İBADETTİR"

AKP’lilerin son günlerde yaptığı bu açıklamalar tepki toplarken, geçmişte de Erdoğan için söylenen uçuk sözler akıllara geldi.

ERDOĞAN’A DOKUNMAK İBADETTİR

AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Arkadaşlarım sayın Başbakanımız Erdoğan’a yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum" dedi.

ALLAH’IN ELÇİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Mart 2015’te bir dönem futbol oynadığı Tophane Tayfun Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Karşılama sırasında bir kişi Erdoğan'a "Hoşgeldin Allah'ın elçisi" diye seslendi. "Allah'ın elçisi" ifadesi İslam'da Hz. Muhammed için kullanılıyor.

İKİNCİ PEYGAMBER

Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser 14 Kasım 2009 günü partisinin merkez ilçe kongresi sırasında "Sayın Tayyip Erdoğan'a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki, bizim için adeta ikinci peygamberdir" demişti. Ardından istifa etmek zorunda kalmıştı.

HER GÜN ŞÜKÜR NAMAZI KILMALI

AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral: "Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekat şükür namazı kılmamız gerekir.

ALLAH’IN VASIFLARINI TOPLAYAN LİDER

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: "Erdoğan Allah'ın tüm vasıflarını üstünde toplayan bir lider"

RİZE DE MÜBAREK ŞEHİR

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış : Ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa, Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu 3 şehir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur