Deniz AYHAN/ANKARA


17 Şubat'ta Ankara'yı kana bulayan terörist için Van'da taziye çadırı kuruldu. HDP'li Tuba Hezer de taziyeye gitti. HDP'li vekil eleştiri oklarının hedefine oturtuldu, hakkında soruşturma başlatıldı. AKP'li Milletvekili Yasin Aktay'ın ise 2011 yılında teröristlere başsağlığı dileğinde bulunduğu yandaş yazarın mesajıyla ortaya çıktı.




AKP'Lİ VEKİL DE  PKK'YA TAZİYEDE BULUNMUŞ


2011 yılında AKP'li milletvekili Yasin Aktay'ın da PKK'lılara taziye dileğinde bulunduğu, hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Cemile Bayraktar'ın ise Aktay'ı bu başsağlığı dileğinden dolayı tebrik ettiği ortaya çıktı.

Foto: Twitter - Yeni Şafak Yazarı Cemile Bayraktar'ın geçmişte yazdığı bu mesaj sosyal medyada günün konusu oldu


Cemile Bayraktar, 17 Mayıs 2011 tarihinde AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay'a "PKK'lıların ailesine başsağlığı dilediğiniz için tebrik ederim. Allah razı olsun... Duyarlılıkları bir şekilde vurgulayalım" diye yazmıştı.

"BÖYLE MİLLETVEKİLLİĞİ OLMAZ"
Hükümet yetkililerinin sert bir şekilde eleştirdiği Tuba Hezer ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklama yaparak "Siyasetçilik, milletvekilliği böyle olmaz" dedi. Erdoğan 21. Muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada "Birileri Ankara'daki alçak eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor. Böyle siyasetçilik, böyle milletvekilliği olmaz. Artık Türkiye'de bu işlerin düzene girmesi gerekiyor. Hiçbir meclis faaliyetinde bulunmayan partiye ve milletvekillerine ne milletin ne bizlerin tahammül etmek gibi zorunluluğu olamaz. Meclisimize bu milletvekilleriyle ilgili gönderilen bu fezlekeler karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.