AKP Adana Milletvekili Talip Küçükcan, bütün milletvekillerine bir anket formu göndererek "darbe girişimi gecesi meydanlara indiniz mi?" sorusunu yöneltti. AKP’li vekil, iktidar ve muhalefet milletvekillerine şu soruları yöneltti.

- 15 Temmuz akşamı darbe girişimi haberini nerede, ne zaman, hangi kanaldan aldınız? İlk tepkiniz ne oldu?

- Darbe girişimin arkasında hangi güçlerin, grupların, örgütlerin olduğunu düşünüyorsunuz? Hangi amaçlarla böyle bir girişimde bulunulduğunu düşünüyorsunuz?

- Darbe girişimi haberini aldığınızda kendiniz, aileniz, siyasi hayatınız, ülkemiz hakkında neler düşündünüz?

- 15 Temmuz gecesi meydanlara indiniz mi? Sizi meydanlara sürükleyen ne oldu? Darbe karşıtı direnişe ve gösterişlere nerede ne zaman katılma imkan ve fırsatı buldunuz?

- Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, siyasi parti başkanları ve medyanın çağrılarını demokrasi ve ortak değerlerin korunması açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Darbe sonrasında Cumhurbaşkanı ve Başbakan’nın muhalefet liderleri görüşmelerini demokratik hayatımız ve sivil siyaset açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

"AMACIM, KAYIT TUTMAK"


AKP’li Küçükcan, "Milletvekillerinin 15 Temmuz Tanıklığı ve Deneyimleri Araştırması" başlıklı formda çalışmasının gerekçesini de şöyle anlattı:

Milletvekillerinin darbe gecesi yaşadıkları konusunda net bir araştırma yapılmadığını gerekçe gösteren AKP’li Küçükcan "Bu eksikliği gidermek amacıyla bir araştırma başlatmış bulunmaktayız. Araştırmamızın amacı, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi, düşündüklerinizi ve yaptıklarınızı kamuoyu ile paylaşmak, demokrasi tarihimizin kayıtlarına geçirmek ve genç kuşaklara aktarmaktır" dedi.

belge-1 belge-2