Kendisi de ziraat mühendisi olan AKP Konya milletvekili Mehmet Babaoğlu, meslektaşlarının "kadro kulisi" taleplerine isyan etti. Her gün cep telefonuna yüzlerce "Ziraat, gıda,su ürünleri mühendisleri olarak kadro istiyoruz" mesajlarının geldiğini belirten vekil Babaoğlu kişisel facebook hesabından adeta isyan etti. Vekilin isyanı atama bekleyen binlerce mühendis tarafından ise tepkiyle karşılandı.

Deniz AYAS/İSTANBUL

Babaoğlu, facebook hesabından  "Ziraat, Gıda, Su Ürünleri Mühendisi, Veteriner vb. Programlardan mezun olup kadro talebinde bulunan arkadaşlara; Organize bir şekilde her gün cep telefonuma yüzlerce mesaj (sms) atıyorsunuz. Bu yaptığınız sizlerin taleplerinizi güçlendirmek yerine zayıflatır. Bıkkınlık verdi. Sizlere sadece lütfen, lütfen, lütfen diyorum. Bizleri mesajlarınızla kilitlemek iş değil. Sizlerle diyaloğa geçmeyi, görüşmeyi, yardımcı olmaya çalışmayı, görüşlerinizi yetkililere iletme çabalarımı bu tavırlarınızla bir eziyete çevirdiniz. Anlayışınızı bekler, hayırlı günler dilerim" diye yazdı.

İSYAN SÜRDÜ!


Vekilin paylaşımına yorum yapan "atanamayan mühendisler" eleştirilerini bu mesaj içinde sürdürdü. Amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu belirten mühendislik fakültesi mezunu yüzlerce işsiz "Daha fazla ilgi ve icraat istiyoruz" yorumunda bulundu.