CHP'li Mehmet Tüm, Meclis içtüzüğü gereği yurtdışına çıkan milletvekillerinin izin alması gerektiğini de hatırlattı ve şu soruları yöneltti:

*2012 yılında; Safiye Seymenoğlu, İlknur İnceöz, İsmail Tamer, Akif Demirkıran, Vedat Demiröz, Bayram Özçelik, Ahmet Öksüzkaya, Fatoş Gürkan, Dilek Yüksel, Mustafa Hamarat, Adem Tatlı, Osman Ören’den oluşan AKP milletvekili heyeti ABD’de Fetullah Gülen’i ziyaret etmiş midir?

*Milletvekili heyeti ABD‘ye hangi amaçla gitmiştir. TBMM grup iç yönetmeliği gereğince, bu seyahat için AKP Grup Yönetiminden ve TBMM Başkanlığından izin alınmış mıdır? Alınmış ise bu izinleri kim vermiştir. Bu heyetin  seyahat giderleri kim tarafından karşılanmıştır? TBMM bütçesinden karşılanmış ise gerekçesi nedir? Seyahatin toplam bedeli ne kadardır? Bu ödenekle ilgili iade işlemi başlatacak mısınız?

*Adı geçen bu şahıslardan halen milletvekili ve AKP yönetici olanlar var mıdır? Var ise bunlar kimlerdir? Haklarında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise açmayı düşünüyor musunuz?

O BÜROKRATA SORUŞTURMA AÇILDI MI?


*Bu heyetin içerisinde AKP TBMM grup müdür yardımcısı da vardır. Kamu görevlisi olan bu personel heyette hangi  amaçla bulunmuştur. Halen aktif görevde midir? Hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? FETÖ’ye ait gazeteleri okuyanların dahi gözaltına alındığı bir dönemde bizzat FETÖ’nün önünde fotoğraf veren bir şahsın hakkında soruşturma dahi açılmamasının sebebi nedir?

*Milletvekillikleri sona eren diğer şahıslar hakkında, Savcılıklarca veya AKP’nin yetkili kurullarınca açılmış bir soruşturma var mıdır? Var ise hangi aşamadadır? Aylardır, darbenin siyaset ayağı konusunda  tartışmalar devam ediyor. Bu Milletvekillerinin FETÖ ile bir bağı var mıdır? Bu konuda bir özel soruşturma yaptırdınız mı?

*Basına yansımayan ancak FETÖ ile görüşmek üzere ABD ye giden, AKP milletvekilleri veya Heyetler var mıdır? Varsa bunlar kimlerdir? Partinizi temsil eden bu Milletvekilleri adına kamuoyundan ve şehit yakınlarından özür dileyecek misiniz?”

İLGİLİ HABERHepiniz oradaydınızHepiniz oradaydınız