AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bugün CHP ve MHP gruplarını ziyaret etti. Bostancı, ilk ziyaretini CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e yaptı. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Gök, Bostancı'nın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önerilerini getirdiğini ifade etti. Görüşmelere ilişkin CHP'nin ardından MHP'den de bir açıklama geldi. Oktay Vural, konuya ilişkin yaptığı açıklamada AKP'ye "dokunulmazlığın kalıcı olarak sınırlandırılmasına yönelik bir anayasa değişikliğini de parlamentodan geçirelim" dediklerini aktardı.


Foto: SÖZCÜ -Görüşmelere MHP adına Oktay Vural katıldı


Öneride Anayasaya geçici bir madde eklenmek suretiyle, Anayasada 83. maddenin ikinci fıkrasında yer alan milletvekilliği dokunulmazlığına ilişkin maddenin ikinci fıkrasının kaldırılmasına dönük bir geçici Anayasa değişikliği teklifinin yer aldığını anlatan Gök, milletvekilliği dokunulmazlığına ilişkin fezlekelerin kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 15 gün içerisinde tüm dosyaların yargı merciine aktarılacağına dikkat çekti.

Bu önerileri aldığını dile getiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, geçici madde yerine daha kalıcı hale gelmesi açısından Anayasanın 83. maddesinde bir değişiklik istediklerini vurguladı. CHP'nin kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediğinin altını çizen Gök, AKP'nin önerilerini CHP'nin yetkili kurullarında görüşeceklerini söyledi. Daha sonra kendileriyle tekrar bir araya geleceklerini anlatan Gök, en kısa zamanda CHP'nin de görüşlerini AKP ile paylaşacağını kaydetti.

BİR CEVAP DA MHP'DEN

MHP ile AKP arasındaki görüşme 15.00'te yaptı. MHP adına açıklamayı Oktay Vural yaptı. Açıklamasında, "Türkiye terörle mücadele ederken, siyasi olarak da bu mücadelede yargıya destek olmak amacıyla terörle ilgili olan fezlekelerle ilgili milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik bir irade beyanını parlamentoda yapalım. Buna paralel olarak da dokunulmazlığın kalıcı olarak sınırlandırılmasına yönelik bir anayasa değişikliğini de parlamentodan geçirelim" dedik.

CİHAN