İşte karışık görünen o Dişli kardeşlerin durumu:

2001’de AKP kurulurken Hollanda’da bir bankada yönetici olan Şaban Dişli’nin parti kurucusu olmasını FB yöneticisi olan Davut Dişli, Erdoğan’a önerdi. Amcaoğlu Davut Dişli, FB’de yöneticiliğinin yanı sıra Sırma Su’nun sahibi olarak biliniyor.

2008 yılında Silivri’de bir arsa işinde 1 milyon dolar rüşvet aldığı iddiaları Şaban Dişli’nin başını ağrıttı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya çıkardığı bu belgeden sonra Dişli, parti yönetiminden istifa etti. 2014 yılında bu belge ile ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

 KARDEŞİNE REFERANS OLDU


Edinilen bilgiye göre Mehmet Dişli’nin TSK içinde yükselmesinde kardeşinin ‘siyasi telkinleri’ etkili oldu. Albaylıktan generalliğe yükselmesinde Şaban Dişli’nin referans olduğu belirtiliyor. Ayrıca son olarak Genelkurmay Karargahında Daire Başkanı olmasında da destek olduğu kaydedildi.

Şaban Dişli, kardeşi darbe girişiminden tutuklanınca “Empati yapın, ne diyebilirim? Ben Cumhurbaşkanımızın emrindeyim” dedi. Ancak bazı ilişkiler bu açıklamayı çürütüyor. Örneğin 2002-2007 arasında Şaban Dişli’nin TBMM Danışmanlığını yapan Durmuş Ali Koçer de Fetö üyeliğinden, tutuklandı. Danışman, Erdoğan’a hakaret ettiği için hapis cezası da almıştı.

GAYRİMENKUL İŞİ


Eski danışman Koçer, Sakarya’da Tümgeneral Mehmet Dişli ile gayrimenkul işi de yapıyor. 2014 yılında Osman Kariş isimli vatandaş düğün salona açmak bir dükkan kiralamak istediğinde Koçer-Dişli ailesi birlikteliği ortaya çıkmıştı. Ramazan ayı içinde Erdoğan’a Mehmet Dişli’nin Fetöcülerle birlikte olduğu yönünde rapor sunuldu. Şaban Dişli’nin bu iddia üzerine “Hepsi iftira, yalan, böyle bir şey ortaya çıkarsa intihar ederim” dediği iddiası konuşuluyor.