Ala, Ölen 43 kişiden 19'u yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Üç saldırgandan birinin kimliği belirlendiğini belirten Ala, 'Elde edilen bilgiler doğrultusunda saldırıda DAEŞ (IŞİD) emareleri görülmektedir. 9'ü Türk 13 kişi de gözaltına alındı' diye konuştu.

Ala'nın açıklamasına göre  yaşamını yitirenlerin sayısı 43,  ancak buna intihar bombacısı üç kişi dahil değil.

Ala'nın açıklaması şöyle 

Ölü sayısı 43, şu an da hastanede yatan 94 kişi var. Ölen 43 kişiden 19’u yabancıdır. Patlayıcılar RDX, TNT karışımı, fabrikasyon tipi patlayıcılar. Bu işin uzmanı olanlar bu bilgilerin çok önemli olduğunu bilirler. Konu çok kapsamlı olarak soruşturulmaktadır. Elde edilen verilen saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiğini göstermektedir.

50 BİN 177 KİŞİYE  TÜRKİYE'YE GİRİŞ YASAĞI KOYDUK

Dünyada da küresel teröre karşı en fazla mücadele eden bir ülkedir Türkiye. Dünden itibaren ABD’den İngiltere’ye, Almanya’dan Hollanda’ya kadar içişleri bakanları telefon ederek, mesaj göndererek bu acıyı bizlerle paylaşmışlardır. Suriye’deki topraklar çeşitli terör örgütlerinin yaşam alanı haline dönüştü. Sadece benim ülkeme teröristler gelmesin politikası işe yaramaz. 50 bin 177 kişiye bugüne kadar terör faaliyetleri ile ilgili Türkiye’ye giriş yasağı koyduk.

ARAMA DEVAM EDİYOR

Şırnak Merkez, Sur ve Nusaybin ilçelerinde tam gün sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Arama tarama faaliyetlerine devam ediyoruz. 4 ilçede, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova’da sadece gece sokağa çıkma yasağı sürmektedir" dedi.