Anıttepe’deki Anıtkabir yerleşkesindeki mozole yakınına ve kafeteryanın karşısına yapılan çocuk parkı büyük tepki topladı. Ata'yı ziyarete gelen vatandaşlar Atatürk'ün ebedi istirahatgahının bulunduğu yerleşkeye, mahalle arasında yapılan çocuk parklarından kondurulmasını “Burası kutsal bir mekan, kutsal mekanda çocuk parkı olmaz. Kimse Anıtkabir'e eğlenmeye, çocuklarını salıncakta sallamaya gelmiyor. Bu saygısızlığı kabul etmeyiz'' diyerek sert tepki gösterdi.

FOTO:SÖZCÜ- Anıtkabir'deki bu ucube parkı Sözcü muhabiri Deniz Ayhan gündeme getirmişti. FOTO:SÖZCÜ- Anıtkabir'deki bu ucube parkı Sözcü muhabiri Deniz Ayhan gündeme getirmişti.

CHP’DEN EYLEM


Anıtkabir'e yapılan park CHP’yi de harekete geçirdi. CHP Çankaya İlçe Başkanlığı öncülüğünde toplanan partililer ve bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi tarafından kısmen söküldü. CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, 1'inci derece sit alanı olduğunu ve bu alana plastik kaydıraklar konularak ucube görüntülerle saygı mekanına saygısızlık yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Önceki gün  Genelkurmay Başkanlığı da bir açıklama yaparak, Anıtkabir Bakım Onarım Restorasyon Kurulu'nun olağanüstü toplanarak Anıtkabir'deki portatif oyun alanının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdiğini bildirdi. Bu gelişme sonrası çocuk parkı da tamamen söküldü.

 

İLGİLİ HABERGenelkurmay Başkanlığı Anıtkabir hakkında kararını verdi!Genelkurmay Başkanlığı Anıtkabir hakkında kararını verdi!