Son 9 aydır Türkiye'yi alev alev yakıp kavuran terör saldırıları dün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Devletin beyni, Başkent Ankara'da askerleri hedef alan hain saldırıda 28 kişi yaşamını yitirdi 61 kişi de yaralandı.

FOTO:Cihan - Başkent Ankara, ülke tarihinin en kanlı saldırılarından birisine daha şahit oldu.


Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Ankara'da saatler 18:30'u gösteriyordu...  Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıklarının tümünün bulunduğu bölgede, hepsine sadece birkaç yüz metre mesafede, yani Türkiye'nin en güvenli sokağı Merasim Sokak'ın caddeye bakan yüzünde park halindeki askeri servis araçları, evlerine gitmek için hazırlanan yolcularının koltuklarına oturmalarını bekliyordu... Kimi kızına kimi oğluna kimi eşine kimi ise anne-babasına gidiyordu. Hepsinin ortak amacı ise her gün olduğu gibi evlerine sağ-salim varmak sevdikleriyle buluşmaktı. Çoğu askerdi zaten... Son bir yıldır ülkeyi yangın yerine çeviren terör ateşi en çok onların yüreğini dağlıyordu... Kim bilir? Kimi komutanını kimi devresini kimiyse arkadaşını şehit vermişti teröre... Artık sıradanlaşan "Ne olacak bu memleketin hali?" sorusu en çok muvazzaf askerler ve ailelerinin sohbetlerinde telaffuz ediliyordu... İşte muhtemelen içerisinde, o sorulara cevap bulmaya çalışılan acı sohbetlerin edildiği askeri servis araçları hareket edip İnönü Caddesi'ne çıkarken yanan kırmızı ışığı beklemeye başladı. O esnada caddeden son sürat bir araç ilerliyordu...  Kimse ne olduğunu anlayamadan karanlık ellerin beynini uyuşturup bomba yüklü araca bindirdiği terörist tam da hedeflenen noktada önce acı bir fren yaptı ardından düğmeye bastı.... Kulakları sağır eden şiddetli patlama sesi Ankara'nın hemen her yerinde yankılandı... Önce kısa süreli bir sessizlik ardından ise panik havası... Alev alev yanan araçlar, ambulans sesleri, polis sirenleri, yaralılar, cesetler...  İşte hain patlamanın kahreden detayları....

FOTO:Cihan- Patlama sonrası bölge savaş alanına döndü.

GENELKURMAY: KIRMIZI IŞIKTAYKEN DÜZENLENDİ


Genelkurmay Başkanlığı Ankara’daki saldırıya ilişkin yaptığı  ilk açıklamada saldırının saat 18:31′de düzenlendğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarının hedef alındığını duyurdu. Hain saldırının, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada gerçekleştirildiği vurgulandı.

Olayın bir “terör saldırısı” olduğunu kaydeden Genelkurmay, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

SON AÇIKLAMA KURTULMUŞ'TAN GELDİ


Saldırıya ilişkin ilk açıklama patlamadan dakikalar sonra Ankara Valiliği'nden son açıklama ise Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'dan geldi. Kurtulmuş saldırıda 28 kişinin yaşamını yitirdiğini 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

FOTO:DHA - Yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

YARALILARDAN 30'U TABURCU EDİLDİ


Genelkurmay'dan yapılan ikinci açıklama ise yaralıların durumlarına yönelikti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada; "Menfur saldırıda yaralanan 61 kişiden 30'u taburcu edilerek evlerine gönderilmiştir. 31 yaralının 8'i GATA'da, 23'ü ise  sivil hastanelerde tedavi altına alınmışlardır. Hayati tehlikeleri olmadığı yönde bilgi alınmıştır" denildi.  Açıklamada ayrıca saldırı esnasında lojman yakınında bulunan Hava Tuğgeneral Reha Ufuk Er ve eşinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

FOTO:Sözcü - Hain saldırıyı düzenleyen teröristin Salih Necar isimli YPG militanı olduğu öğrenildi.

PYD'Lİ TERÖRİST ÇIKTI!


Saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın geçen ay İzmir'de bir araç kiralama şirketinden kiralandığı belirlendi. İçerisindeki teröristin kimliği ise saatler sonra ortaya çıktı. Sözcü muhabiri Asuman Aranca teröristin Suriye uyruklu PYD/YPG militanı Salih Necar olduğu bilgisine ulaştı.

DEVLETİN MAHALLESİ!


Saldırının gerçekleştiği bölgenin adı Ankara’da “devlet mahallesi” olarak geçiyor. Bunun nedeni, teröristlerin saldırdığı, en üst düzey askeri karargahların dışında, sadece 500 metre kadar ilerde TBMM’nin de bulunması.

ASKERİ LOJMANLAR BU HALDE


Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıklarının tümünün bulunduğu bölgede, hepsine sadece birkaç yüz metre mesafede, yani Türkiye'nin en güvenli sokağı Merasim Sokak'ta patlayan bomba, hemen karşı taraftaki Askeri lojmanlarda da maddi hasara sebep oldu