AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı. Açıköğretim Üniversitesi'de yeni döneme ait olarak kayıt yenileme devam ediyor. AÖF kayıt yenileme güz dönemi için 26 Eylül ile 7 Ekim arasında yapılabilecek. Peki kayıt yenilemek için neler yapmak gerekiyor? AÖF kayıt yenileme nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

Açıköğretim Üniversite (AÖF) güz dönemi kayıt yenileme tarihleri bugün resmi siteden duyuruldu. 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayan AÖF kayıt yenileme işlemleri 7 Ekim Cuma günü mesai saati bitimine kadar devam edecek. Buna ek olarak mazeretli kayıt yenileme işlemleri de 7 Ekim Cuma günü yapılabilecek.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILACAK?


Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir. AÖF kayıt yenilemede güz dönemine dair ders atamalarında fakülte tarafından 30 krediyi geçmeyecek şekilde belirlenir. Öğrenci ise tekrar ettiği dersler hariç, fakülte tarafında belirlenen dersleri azaltabilir ya da 45 krediyi geçmeyecek şekilde artırabilir. Ders ekle-sil işlemleri için KAYIT OTOMASYONU sayfasından Kayıt Yenileme kısmına tıklayarak yapabilecekler. Kayıt yenileme dönemi boyunca bunu yapmayan öğrencilerin fakülte tarafından belirlenen dersleri kabul etmiş olarak sayılacağı özellikle belirtilmiştir.

AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN ÖDEME NASIL YAPILIR?


AÖF kayıt yenilemede öğrenim ücreti, belirtilen tarihler arasında üç yolla yapılabilir; Vakıfbank şubelerinden, ATM'lerden, Telefon bankacılığı (444 0 724) veya internet bankacılığından kredi kartı, banka kartı ile yapabilecekler. Bu ödemeleri eğer internet, ATM ve telefon bankacılığında yapıyorsanız 7 Ekim saat 23.30'a kadar, şubelerder yapıyorsanız eğer mesai bitimine kadar yapabilirsiniz. Öğrencilerin dikkat etmeleri hususlar ise şöyle;

- Ödeme yaptıktan sonra alınan belge üzerinde 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesi olup olmadığı muhakkak kontrol edilmeli. Yoksa geçmiş dönem borçlarını ödemiş fakat yeni dönem için ödeme yapılmamış olabilirsiniz ve kayıt yenileme işlemi yapamazsınız.

- Kredi kartı ile yapılan ödemelerde son günü ödeme yapmamanız gerekiyor. Çünkü provizyon nedeniyle gecikme yaşayabilir ve kayıt yenileme tarihini kaçırabilirsiniz.

ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ


AÖF kayıt yenileme için üniversitenin resmi sitesinden giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yapmak için de üniversite tarafından verilen şifre lazım olacak. Eğer şifreniz yok veya kaybettiyseniz "Şifre İşlemleri" kısmından "Şifre Hatırlatma" bağlantısı aracılığı ile yada Açıköğretim tarafından verilen 0850 2004610-19 ile 4441026 numaralarından veyahut AÖF bürolarından şahsen alabilirsiniz.