Hafta sonu öğrenciler AÖF sınavı stresini yaşadılar. Açıköğretim sınavından çıkan öğrencilerin ilk merak ettiği sorulardan biri, AÖF sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak oldu. AÖF soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından gözler açıköğretim sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap olarak Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

AÖF SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN?


Sınavların ardından İHA'ya açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, hafta sonu yapılan sınavların başarıyla tamamlandığını söyledi. Yurt genelinde sınavlara yaklaşık 1,5 milyona yakın öğrencinin katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Gündoğan, “4 oturumda gerçekleştirilen sınavlarda yaklaşık 4 milyona yakın cevap kağıdı kullanıldı. 500 binin üzerinde görevli sınavlarımızda görev aldı. Sınavlarımızı huzur içerisinde, herhangi bir sıkıntı yaşanmadan tüm Türkiye düzeyinde tamamladık. Sınav cevap kağıtları da üniversitemize dönmeye başladı. Ben öğrencilerimize geçmiş olsun diyorum. Sınavlarımızda görev alan personellerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de merkezi sınav yapan önemli kurumlardan bir tanesi” diyerek, şu ifadeleri kullandı: “Biz yıl içerisinde Açıköğretim sınavlarını yapıyoruz ama bunun yanında birçok kamu ve özel kuruma da birçok sınavlar gerçekleştiriyoruz. Bu sınavları yaparken başta üniversitemizin akademik ve idari personeli olmak üzere yurt genelinde yüz binlerce personelin emeğinden yararlanıyoruz. Bu noktada tüm üniversitelerimize ve rektörlerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tüm üniversitelerimizde çalışan akademik ve idari personel bu sınavlarımızda görev alıyor. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı personelleri, özellikle öğretmenlerimiz çok ciddi katkı sağlıyorlar. Nitekim bu sınavda da 500 binin üzerinde kamu görevlisi görev yaptı. Dolayısıyla bu sınavın başarısı, sadece Anadolu Üniversitesi'nin değil, hepimizin başarısıdır. Bu sınavı da başarıyla atlattık. İnşallah ocak ayı içerisinde final sınavını gerçekleştireceğiz. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm personelimize de gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum.”

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÖF VİDEOSU








AÖF MERKEZİ NEREDE?