İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ soruşturması kapsamında örgütün Emniyet ayağına yönelik 2 hafta üst üste operasyon düzenledi. Çözülme 1 ve 2 adı verilen 2 ayrı operasyonda, aralarında emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 285 şüphelinin yakalanması için baskın düzenlendi. Her iki operasyonda aranan şüphelilerden, 209'u yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şüphelilerden 182'si farklı tarihlerde adliyeye sevk edildi. ByLock kullandıkları tespit edilen şüphelilerden,Hasan  3.sınıf emniyet müdürü Hasan Taşkıran, Nazım Dorak ve 4. Sınıf emniyet müdürleri Dinçer Ay, Timur Bunlu, Sultan Ahmet Demirci ve Oğuzhan Karaçoban'ın da aralarında bulunduğu 173 şüpheli tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olan 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 17 şüphelilenin ise işlemlerine devam ediliyor.

1111 FOTO: SOZCU / Yakalanan eski İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk


MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPTIĞI İLÇE'DE YAKALANDI

Kaçakçılık ekipleri operasyonlarda adreslerinde bulunamayan ByLock kullanan polis ve rütbeli emniyet görevlilerinin yakalanması için çalışmalarına devam etti. Soruşturma kapsamında aranan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk Fatih, Aksaray'da sokakta yürürken Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

YUNASTAN'A KAÇTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Özcan Bulduk'un operasyon öncesinde Yunanistan'a kaçtığı yönünde iddialar yer almıştı. Ancak kaçakçılık ekipleri buna rağmen Bulduk'un görüşebileceği kişileri takibe aldı. Özcan Bulduk takip sonucunda, bir dönem  müdürlüğünü de yaptığı Fatih'te yakalandı.Üçüncü sınıf Emniyet Müdürü Özcan Bulduk,  FETÖ'den tutuklanan Emniyet Müdürü Mahir Çakallı'nın yerine 2012'de İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 17-25 Aralık operasyonlarından sonra görevden alınanan Bulduk, Fatih İlçe Emniyet Müdürü olark görevlendirildi. Daha sonra il dışına gönderilen Özcan Bulduk, açığa alındı.

AİLESİ "TESLİM OLACAKTI"

Ailesi yaptığı açıklamada, Özcan Bulduk'ın eve giderek vedalaştığını, teslim olmak için emniyete giderken gözaltına alındığını iddia etti.