CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin’in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından manevra yapan CHP konvoyuna da ateş açıldı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun korumaları da saldırganlara karşılık verdi. Saldırıda biri ağır üç asker yaralandı. Ağır yaralanan jandarma er yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayak şehit oldu. İşte hain saldırıdan notlar...

FOTO:DHA - Teröristlere anında karşılık verildi. FOTO:DHA - Teröristlere anında karşılık verildi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat'taki programını tamamlayıp belediye binasını açmak için Ardanuç İlçesi'ne giderken, saat 14.00 sıralarında Yanıklı Köyü girişinde PKK'lı teröristler dağlık bölgede tepelerden konvoya ateş açtı.

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 astsubay hafif, sürücü er ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 3 askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle bir süre devam eden çatışma süresince korumaları Kemal Kılıçdaroğlu'nu güvenlik çemberine aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SAĞLIK DURUMU İYİ


CHP konvoyunun saldırılar sonrası Şavşat yolundaki Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait bir binaya  gittikleri bildirildi. Saldırıya ilişkin ilk bilgileri veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran "Saldırıda CHP heyetinden yaralanan olmadı" dedi. CHP'li Özgür Özel ise "İki ayrı saldırı oldu. En öndeki aracı şoförü de yaralandı" bilgini verdi.

İPTAL YOK


CHP kurmayları programın iptal edildiğini açıklamıştı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla programa sadık kalınacağı konvoyun geri dönmeyeceği öğrenildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

KILIÇDAROĞLU: SORUNUMUZ YOK


CNN Türk'e bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu "Şu anda güvenlik bir bölgedeyiz, sorunumuz yok. Bir canımız var o da bu devlete feda olsun" dedi.

AĞIR YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU


PKK’lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan henüz kimlikleri öğrenilemeyen iki astsubay hafif, sürücü er ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan üç askerden jandarma er, tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


ROKETATARLI SALDIRI HAZIRLIĞI İDDİASI

CNNTürk muhabiri Ünal Kaya'nın verdiği bilgiye göre bir terörist CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aracına roket atma hazırlığındaydı. Korumalardan biri durumu fark etti ve çatışma yaşandı.



 

artvin