KKTC'de Yasama ve Parlamenter Hizmetleri memuru olarak çalışan, çevresinde 'iyilik meleği' olarak tanınan evli ve 2 çocuk annesi Zalihe Çavuşoğlu'nun anevrizmaya bağlı beyin kanaması sonrası beyin ölümü gerçekleşti. Yakınları, Çavuşoğlu'nun organlarını bağışlama kararı aldı.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ UÇAĞI İLE KKTC'YE GİTTİLER


Bugüne kadar başarılı organ nakilleriyle adından söz ettiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nin tecrübeli doktorları Yrd. Doç. Dr. Fatih Mutlu, Uzm. Dr. Abdullah Kısaoğlu Türk Hava Kuvvetleri uçağı ile KKTC'ye giderek, Zalihe Çavuşoğlu'nun karaciğeri ve kornealarını Antalya'ya getirdi. Karaciğer, Akdeniz Üniversitesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından 8 saat süren başarılı operasyon sonunda Muammer Şan'a nakledildi.

[caption id="attachment_1250541" align="alignnone" width="880"]FOTO: DHA FOTO: DHA / Organları taşıyan ekibin hatıra fotoğrafı[/caption]

Kornealar ise aynı hastanede göz hastalığı nedeniyle tedavi gören Ercan Yılmaz ile Hasibe Çetin'e nakledildi. Çavuşoğlu'nun böbrekleri ise Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde Kemal Vargın ile Celal Taşdemir'e nakledildi. Kalp ve akciğeri ise tıbbi nedenlerle kullanılamadı.

Mersin'in Anamur İlçesi'nde oturan, Hepatit-C'ye bağlı karaciğer sirozu olan Muammer Şan'ın kardeşi Ahmet Şan, ağabeyinin 2011 yılından beri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde takip ve tedavi gördüğünü, üç gün önce gerçekleştirilen karaciğer naklinin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü söyledi.

KAHRAMAN PİLOT VE BAŞARILI DOKTORLAR


Ağabeyinin tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü söyleyen Ahmet Şan, "Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Türk Hava Kuvvetleri'nin kahraman pilotları ve Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' dediği Türk hekimleri, KKTC'den getirdikleri organla hayat kurtardı. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

[caption id="attachment_1250542" align="alignnone" width="880"]Organlarını bağışlayan Zalihe Çavuşoğlu ve organ nakli yapılan Muammer Şan Organlarını bağışlayan Zalihe Çavuşoğlu ve organ nakli yapılan Muammer Şan[/caption]

'İYİLİK MELEĞİ' ÖLÜMÜYLE DE İYİLİK DAĞITTI


Zalihe Çavuşoğlu'nun ablası Rabia Darbaz, kardeşinin herkese iyilik yapan, 'iyilik meleği' olarak anılan biri olduğunu belirterek, "Tanıdığı ya da tanımadığı tüm insanlara iyilik yaptı. Onlara yardımcı oldu, çevresine mutluluk ve huzur dağıttı. Biz inanıyoruz ki, gözlerini kapatıp aramızdan ayrılırken de iyilik yapmak istedi. Onun bir tek kanatları eksikti, artık kanatları da var. Can verdiği kişiler umarız uzun ve sağlıklı bir ömür yaşar" diye konuştu.

DHA