CHP’li Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’ın da olduğu oturumda, meclis kürsüsünde bir astsubayın kızına yazdığı mektubu okudu. Astsubay’ın mektubunu okuduğu sırada Genel Kurul’da duygusal anlar yaşandı.

Astsubay’ın duygulandıran mektubunda şu ifadeler yer alıyordu:

“Senden özür dilerim kızım. Sana hak ettiğin koşullarda bir hayat sunamadım, iyi bir eğitim sağlayamadım. İki yılda bir gördüğüm keyfî atamalarla düzenli bir okul hayatın olmadı. Hiçbir arkadaşlığın iki yıldan fazla sürmedi, hep yarım kaldın.

Sana hak ettiğin bir oda veremedim. Adaletsiz lojman sistemi hayatımızı hep etkiledi. Birileri 'Lojmanın iyisi bana mı çıkar?' diye dertlenirken biz 'Acaba bize lojman çıkar mı?' diye kaygılandık. Çıkan lojmanlar ise kimsenin beğenmediği, güneşsiz, küçük, basık yerler oldu. Bazen o kötü lojmana bile muhtaç olduk.

Terörün ne olduğunu öğrenemeyecek kadar küçüktün, silah sesleriyle öğrendin.
Özür dilerim kızım. Her istediğinde yanında olamadım. Hep bir özlemle büyüdün. Keyfî mesailer, keyfî nöbetler, cezalar, denetleme hazırlıkları buna sebep oldu. Bazen seni ve ailemi götüremedim çalıştığım yerlere.

Statümü ve rütbemi sen de taşıdın. Serviste sana gösterilen yere oturdun. Yaşıtlarının babaları farklı rütbelerde olduğu için onlarla aynı sosyal mekânlarda oturamadın.

Seni hak ettiğin tatile götüremedim. Kamp sırası on yılda bir gelemedi. Puanımız, kontenjanımız yetmedi. Astsubay olduğum için özür dilerim kızım"