Türkiye'de terör olaylarının yeniden başladığı 7 Temmuz 2015 tarihinden itibaren gerçekleştirilen yüzlerce saldırıda yüzlerce asker ve polisimiz şehit düştü. Yüzlerce vatandaşımız da hayatını kaybetti.

MİT NE İŞ YAPIYOR?


Tüm bu kaosun ortasında kalan Türkiye'de; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) başta olmak üzere istihbarat örgütlerinin zafiyeti yeniden gündeme geldi. PKK'lısı, DHKP-C'lisi, IŞİD'lisi birçok örgüt kent merkezlerinde bombalı eylem yaparken istihbaratın ‘sağlanamaması' akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
HAKAN FİDAN SORUSU!

MİT'in başında 7’inci yılına giren Hakan Fidan'ın ismi hep ‘zafiyetlerle' ve ‘skandallarla' anıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin “partili ilk istihbarat başkanı” olan Hakan Fidan yeniden eleştiri oklarının hedefine oturtuldu.

Hakan Fidan'ın AKP'den vekil olma isteği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'vetosuna' takılmıştı. Hakan Fidan'ın AKP'den vekil olma isteği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'vetosuna' takılmıştı.

AKP’Lİ MİT BAŞKANI!


Hakan Fidan geçtiğimiz yıl Şubat ayında 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili seçilebilmek için görevinden istifa etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi üzerine kararından vazgeçerek yeniden görevine dönmüştü. Hakan Fidan'ın görev süresi boyunca “Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı” olarak kayıtlara geçen 2015 Kasım'ındaki Ankara katliamı ve 52 vatandaşın yaşamını yitirdiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalar başta olmak üzere birçok terör saldırısı meydana geldi.




Son bir yılda büyük kentlerde düzenlenen terör saldırıları




Son bir yıldır ülkeyi ateş çemberine alan terör sadece Güneydoğu'da asker ve polisleri değil metropollerde sivilleri de hedef aldı. Son 389 günde IŞİD ve PKK terör örgütleri tarafından 12 metropol saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda 272 kişi yaşamını yitirdi yüzlerce insan da yaralandı. İşte kanlı yılın isyan ettiren bilançosu...

5 HAZİRAN 2015 - Diyarbakır'da HDP'nin mitinginde iki ayrı patlama meydana geldi. 7 Haziran seçimlerine 48 saat kala meydana gelen ve IŞİD'in düzenlediği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.

20 TEMMUZ 2015 - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen canlı bombalı saldırıda biri saldırgan 33 kişi hayatını kaybetti.

10 EKİM 2015- Ankara'da barış mitingi öncesi GAr'da IŞİD'in iki canlı bombası kendini patlattı. Hain saldırıda 101 kişi yaşamını yitirdi.

12 OCAK 2016 - İstanbul Sultanahmet'te turist kafilesi hedef alındı. IŞİD'in üstlendiği canlı bomba saldırısında 11 Alman turist öldü.

14 OCAK 2016 - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 14 Ocak'ta terör örgütü PKK, ilçe emniyet müdürlüğü binasını ve çevresindeki lojmanları hedef aldı. Saldırıda 3'ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi.

17 ŞUBAT 2016 - Ankara'da askeri servise PKK'lı teröristin bombalı araçla düzenlediği saldırıda 28 kişi şehit oldu.

13 MART 2016 - Ankara Kızılay'da PKK yine sahneye çıktı. Bombalı araçla düzenlenen saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi araçtaki 2 terörist de öldü.

19 MART 2016 - İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesi'nde IŞİD'li bir canlı bomba kendini patlattı. Saldırıda 3'ü İsrailli biri İranlı 4 turist öldü.

27 NİSAN 2016 - Bursa Ulu Cami'de düzenlenen intihar saldırısında canlı bomba ölürken 13 kişi de yaralandı.

12 MAYIS 2016 - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dürümlü mezrasında bir bomba yüklü kamyon patlatıldı. 16 vatandaş yaşamını yitirdi.

7 Haziran 2016 - Vezneciler'de düzenlenen hain saldırıda 6'sı polis 12 kişi şehit oldu.

Ve dün gece... IŞİD'li 3 canlı bomba ellerinde kaleşnikoflarla İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni bastı. Açtıkları ateş ve sonrasında kendilerini infilat ettirmeleriyle 36 kişi yaşamını yitirdi, 100'den fazla kişi de yaralandı.