28 Haziran 2016 tarihinde meydana gelen ve 45 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı ile gündeme gelen son olarak 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hedef olan Atatürk Havaalanı’nda güvenlik önlemleri had safhaya çıkarıldı. Havaalanı girişinde Çevik Kuvvet polislerinin içinde bulunduğu büyük bir ekip arama yapıyor. Bu da trafiğe neden oluyor. Oluşan yoğunluğu engellemek için Atatürk Havaalanı ana giriş kapısına yurtdışından getirilen araç tarama cihazı yerleştirildi.  31 Ağustos’da gelen ekip tarafından akşam saatlerinde montajına başlanan cihaz ile şüpheli araçlarda elle aramadan önce x-ray cihazı ile görüntüleme yapılacak. Bu sayede hem yoğunluğun önüne geçilmesi hem de detaylı arama yapılması hedefleniyor.

[caption id="attachment_1372284" align="alignleft" width="734"]FOTO:SÖZCÜ-  X-ray cihazları ile oluşan trafiğin de önüne geçilmeye çalışılacak. FOTO:SÖZCÜ- X-ray cihazları ile oluşan trafiğin de önüne geçilmeye çalışılacak.[/caption]

NİHAYET ALINDI


45 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk Havaalanı terör saldırısının ardından havaalanında araç x-ray’i olmadığı ortaya çıkmıştı. Konuyu CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi meclis gündemine getirmişti. Hakverdi, “Atatürk Havaalanı’nda araç x-ray cihazı var mıdır?” diye sormuştu.