Atatürk Havalimanı'nda 41 kişinin yaşamını yitirdiği hain terör saldırısının ardından, gece saatlerinde Adli Tıp Kurumu önüne cenazeleri teslim almak için gelen ailelerin acılı bekleyişi halen devam ediyor. 24 kişinin cenazesi ise ailelerine teslim edildi.

Patlamada yakınlarını kaybedenler, cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumu'nda beklerken... Patlamada yakınlarını kaybedenler, cenazelerini teslim almak için Adli Tıp Kurumu'nda beklerken...


teslim3

CENAZELER TESLİM EDİLİYOR


24 cenaze, işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Saldırıda hayatını kaybeden diğer 17 kişinin Adli Tıp'taki işlemleri sürüyor.

teslim2

Cenazeleri teslim alınan kişilerin isimleri şöyle:

Çağlayan Çöl, Mustafa Bıyıklı, Erol Eskisoy, Sıddık Turgan, Ertan An, Ali Zülfikar Yorulmaz, Serkan Türk, Göksel Kurnaz, Özgül İde, Sıdık Peçenek, Hüseyin Tunç, Ercan Sabat, Ethem Uzunsoy, Tevfik Yusuf Haznedaroğlu, Adem Kurt, Abdülhekim Buğda, Kerime Amiri, Meryem Amiri, Zehra Amiri, Hüda Amiri, Muhammet Eymen Demirci.

acili-bekleyis patlama-morg

GERİYE KALAN ACI DOLU HİKAYELER


AİLESİNİN ACI BEKLEYİŞİ

adem-kurt
Kontrol memuru 32 yaşındaki Adem Kurt’un cenazesi, ailesi tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınarak Bursa'ya getirildi.

Merkez Yıldırım İlçesi Arabayatağı Mahallesi Doğan Sokak’taki evinin önüne getirilen Adem Kurt'un cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Arabayatağı Merkez Camii’ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Recep Altepe, Yıldırım Belediyesi Başkanı AK Partili İsmail Hakkı Edebali, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, çok sayıda polis müdürü ve yakınları katıldı. Emekli polis memuru baba Mehmet Kurt, cenaze namazı sırasında Bursa Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yanında durdu. Adem Kurt’un cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Arabayatağı Mezarlığı’na götürülüp toprağa verildi.

TEK HAYALİ GAZETECİ OLMAKTI


Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Turkish Ground Services (TGS) personeli Muhammet Eymen Demirci son yolculuğuna uğurlandı.

Başlıksız-1

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden TGS personeli Muhammet Eymen Demirci için Başakşehir Hoca Ahmet Yasevi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazı ardından kılınan cenaze namazına AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, aile dostları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Demirci’nin cenaze duasını, aynı zamanda komşusu olan İlahiyatçı Döngeloğlu okudu. Duanın ardından cenaze namazı kılındı. Cenazede Demirci’nin iş arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, cenazeye katılanlardan helallik alındı. Tekbir sesleriyle omuzlarda taşınarak cenaze aracına taşınan Eymen’in cenazesi Kayaşehir mezarlığında defnedildi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden geçtiğimiz sene mezun olan Muhammed Eymen Demirci (25) iş bulamayınca, Beyza ve Betül isimli kardeşlerinin eğitimine destek olmak için bundan 1.5 ay önce Atatürk Havalimanı yer hizmetlerinde işe başlamıştı. Eymen, işe girişindeki yaşadığı mutluluğunu işin ilk günü takım elbiseleri ile çektirdiği selfieyi arkadaşına yollayarak paylaşmıştı.

"SAVAŞTA KAZANAN YOK"


gulsen-bahadir-8

TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır saldırıda ölen 41 kişiden biri. Bahadır'ın ölümü ile ilgili en acı ayrıntı ise savaşa karşı olan tavrı ile ilgili. Sosyal medyadan Bahadır'ın paylaştıkları şöyle:

"Hayatım boyunca hiç savaşmadım ben,ama hiç.Ne istediklerimi almak için,ne kendim için,ne sevdiklerim için,ne hayatın bana vermedikleri için,ne de haksılığa uğradığım için.Gücüm olmadığından değil tercih etmediğimden.Ben tercihimi direnmekten yana kullandım çünkü savaşın hiç bir getirisi olmadığına inanıyorum.Savaşta kazanan yok sadece kaybedilenler var,geride kalıp hatırlanan tek şey onlar hep bunu gördüm"

Bahadır'ın Bakırköy Yenimahalle Camii'ndeki cenazesine emekli polis memuru baba Nuri Bahadır, anne Fahriye Bahadır, yakınları ile Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, CHP milletvekili İlhan Cihaner, CHP İstanbul Hasan Canpolat, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu katıldı.

Cenazesinde güçlükle ayakta duran anne Fahriye Bahadır "Kızım onlara ne yaptı. Gülşen'im yok artık" diye feryat etti.

Kılınan cenaze namazının ardından Bahadır'ın cenazesi Edirnekapı Mezarlığı'na defnedildi.

Atatürk Havalimanı'nda TGS (Turkish Ground Service) vize pasaport bölümünde görevli olan Gülşen Bahadır (28) ailesinin tek çocuğuydu. Yaklaşık 4 yıldır havalimanında görev yapıyordu.

PATRONUNU BEKLERKEN...


patron

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Ordulu Göksel Kurnaz'ın yurt dışından dönen patronunu almak üzere havalimanına gittiği sırada terörün kurbanı olduğu ortaya çıktı.

10 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI...


HAZNEDAROGLU

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Haznedaroğlu'nun 10 gün sonra evleneceği öğrenildi. Haznedaroğlu'nun havalimanında çalıştığını belirten kayınvalidesi, damadının mesai bitimi sonrası servis beklerken saldırının gerçekleştiğini söyledi.

EŞİ 6 AYLIK HAMİLE

ertan-an

Ertan An, gezdirdiği turistleri limana getiren bir tercüman. Ancak ne yazık ki o da tam patlama sırasında orada... An bir çocuk babası, eşi ikincisine hamile.

ÇOK GENÇ...

cagatay-col

Ölenler arasında Çağatay Çöl, 27 yaşında gencecik bir kontuar görevlisiydi.

ÖLEN 3 TAKSİCİDEN BİRİ

MUSTAFA-BAYRAKLİ

11 taksicinin yaralandığı 3 taksicinin öldüğü saldırıda, 57 yaşındaki Mustafa Bıyıklı isimli taksici de hayatını kaybedenler arasındaydı.

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden, taksi şoförü Mustafa Bıyık'ı son yolculuğuna arkadaşları uğurladı. Bıyık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla Atatürk Havalimanı'na getirildi. Burada edilen dua ve helallik istenmesinin ardından Bıyık'ın cenazesi Esenyurt İmam-ı Azam Camii'ne götürüldü. Bıyık, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

TERÖRİST KENDİNİ PATLATMADAN ÖNCE EN SON O ATEŞ ETTİ

tarik-sakaroglu

Gümrük Muhafaza memuru Umut Sakaroğlu, patlamanın yakınında olan ve teröriste ateş açarak onu durdurmaya çalışan bir görevli. Şehit olan güvenlik görevlisi, Gümrük Muhafaza memurlarının bulunduğu kısma geçmek isteyen teröristin açtığı ateş üzerine ona saldırmıştı. Sakaroğlu şehit olurken bazı memurlar da yaralı olarak kurtuldu.

Teröristlerin saldırısından kaçanları kurtarmak için Dış Hatlar geliş kapısını açan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu teröristin bombayı patlatmasıyla olay yerinde şehit düştü. Şehit Gümrük Muhafaza Memuru Sakaroğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabut Yeşilköy Hazarfen Ahmet Çelebi Camii'ne getirildi. Sakaroğlu'nun, annesi Zekiye Sakaroğlu oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Babası Gazi Sakaroğlu da güçlükle ayakta durdu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de cenazeye katıldı. Bakan Tüfenkci Sakaroğlu ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

YARALI HALDE CENAZEYE GELDİ

Bu arada aynı saldırıdan yaralı kurtulan Sakaroğlu'nun mesai arkadaşı Gümrük Muhafaza Memuru Aydın Doğan Tıraşoğlu da hastaneden çıkar çıkmaz cenazeye katıldı. Gümrük Muhafaza Memurları Umut Sakaroğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu başında nöbet tuttu. Umut Sakaroğlu'nun cenazesi ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine götürüldü.

TERÖR, BİR AİLEYİ YOK ETTİ

EVLİ-CİFT

Mahmut Çizmecioğlu ve Zeynep Çizmecioğlu, yer hizmetlerinde çalışan görevli bir çiftti. Ancak kanlı saldırıda ikisi de hayatını kaybetti.

Yer Hizmetleri Servis Şefi Mahmut Çizmecioğlu, Avcılar'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Canlı bombalardan birisinin hedefi olan iki yıllık evli Mahmut Çizmecioğlu için Cihangir Mahallesi'ndeki İGC Camii'nde ikindide tören düzenlendi. Törene, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ve Şanlıurfa'nın köklü Çizmecioğlu ailesinin yakınları katıldı. THY Eski Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu'nun amcasının oğlu Mahmut Çizmecioğlu'nun cenazesinde annesi ve 1 çocuk annesi eşi ayakta durmakta zorlandı.

ÇALIŞIRKEN HAYATINI KAYBETTİ

MURAT-GULLUCA

Yine turistleri havalimanına getiren bir tercüman... Terör saldırısında yaşamını yitiren Murat Güllüce bir otelde çalışıyordu.

ESKİ MİLLİ GÜREŞÇİ SERKAN DA TERÖRE LANET OKUMUŞTU

SERKAN-TURK

24 yaşındaki Serkan Türk, eski milli güreşçiydi. İstanbul Beylizdüzü Gençlik ve Spar İlçe Müdürlüğünde çalışan ve üniversitelerarası güreş yarışmalarında Türkiye şampiyonu olan Türk'ün dün akşam dış hatlar bölümüne bir arkadaşını karşılamak için gittiğinde terör saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi.

"YORULDUM DOSTUM"

Patlamada hayatını kaybeden Serkan Türk, internet üzerinden terörü lanetleyen mesajlar yayınlarken, ölmeden önce paylaştığı şiiri, yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Talihsiz gencin sosyal paylaşım sitesinde ölmeden önce paylaştığı şiir şöyle: “Yoruldum dostum.. Yollarda yağmurda bir serçe kadar yalnız kalmaktan yoruldum. Ve İnsanların birbirlerine kötü davranmalarından bıktım.”

Türk'ün yarın memleketi Samsun'nun Çarşamba İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

PATLAMANIN 42. KURBANI

MERVE

Hain saldırıda yaralanan ve tedavi gören 22 yaşındaki Merve Yiğit dün akşam sularında hayatını kaybederek patlamanın 42. kurbanı oldu. Merve, havaalanında bir firmada 3 yıldır part-time aşçılık yapıyordu.

Üniversitede halkla ilişkiler bölümü okuyan, Konya nüfusuna bağlı Merve Yiğit, dün yaşanan patlamada ağır yaralı olarak Bahçelievler'de özel bir hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı Yiğit, yapılan bütün müdahalelere rağmen bu akşam 18.00 sıralarında hayatını kaybetti.