05498072799 numaralı Sözcü Gazetesi WhatsApp hattına ulaşan okur, Tekirdağ Ergene'de Ulu Önder Atatürk'e yapılan büyük saygısızlığın haber yapılmasını istedi.

Hazırlayan: Turgut ERAT


FOTO: WhatsApp ihbar hattı

ATATÜRK BÜSTÜ YERDE ÇAMUR İÇİNDE


Okurun gönderdiği fotoğraflarda yerde çamur içinde görülen Atatürk büstü yapılan saygısızlığı açıkça gözler önüne seriyor. Üstelik bu görüntüler bir okulun bahçesinden...

FOTO: WhatsApp ihbar hattı

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ


"Tekirdağ'ın Ergene’ye bağlı Yulaflı Mahallesi’nde geçtiğimiz ay yıkılan okuldan geriye yerlere atılmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk fotoğrafları ve Atatürk büstü kaldı" diyen okur, Atatürk’e büyük saygısızlık nedeniyle bütün mahallelinin tepkili olduğunu ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

OKUL ÇATLAK OLDUĞU GEREKÇESİYLE YIKILMIŞTI


Ergeneliler, duvarlardaki çatlaklardan dolayı okulun yıkılmasına karar verildiğini belirtiyor. Ancak yıkım tamamlanıp hafriyat kaldırıldıktan sonra yerlere atılan Atatürk fotoğrafları ve Atatürk büstü tepkilere neden oldu.


ATAM İZİNDEYİZ


Sözcü okuru mesajının devamında "okulun yıkılmasının ardından hafriyat kalıntılarına kadar temizlenen ancak Atatürk fotoğrafları, Atatürk büstü ve “Atam İzindeyiz” yazısının gelişigüzel atılarak büyük saygısızlık yapılması Yulaflı Mahallesi sakinlerini çileden çıkardı" dedi.