Deniz AYHAN / ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatını anlatan Reis filminin çekimleri önümüzdeki hafta başlıyor. Filmde Erdoğan’ı ve eşini canlandıracak oyuncular da belli oldu. Erdoğan’ı, 200 aktör arasından seçilen Reha Beyoğlu oynayacak.

Foto: Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman filminden alınmıştır


Beyoğlu 2013 senesinde Atatürk’ün fedaisi ''Topal Osman'' filminde Atatürk’ün korumalığını yapan Yarbay Osman'' rolünü üstlenmişti. Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nden mezun olan oyuncu daha önce, “ Av Mevsimi”, “Umuda Yolculuk”, Unutulmaz”, “ Fatmagül’ün Suçu Ne?” gibi yapımlarda rol almıştı.

ATATÜRK İLE ÖLÜME GİTMEK...


Beyoğlu, 2013 yılında da ‘Atatürk’ün fedaisi Topal Osman’ filminde Topal Osman rolünü canlandırmıştı. Filmde Kurtuluş Savaşı’nda düşmanın karşısında milli mücadeleye destek veren bir kahraman olarak anılan ancak adının siyasi bir cinayete karışması sonrasında, cesedi mezarından çıkarılarak TBMM’nin kapısına asılan Topal Osman’ın hayatı anlatılmıştı.

Beyoğlu Osman Ağa karakteri için “Cumhuriyet tarihine adını yazdırmış, büyük bir kahraman. Vatanın bütünlüğü için hiçbir menfaat gözetmeksizin çalışmış biri. Yanlış algılamaları yok etmeye çalıştık. İnşallah bu film ile tarih karşısında aklanacak. Onu oynamak büyük bir onur, ecdadınızı oynuyorsunuz. Film, 1920’lerde geçiyor. O dönemdeki bir insanın yapacağı tek şey, Atatürk ile birlikte ölüme gitmek” demişti.

EMİNE HANIM ROLÜ


Filmde bir diğer başrol oyuncusu ise Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan’ı canlandıracak olan Özlem Balcı olacak. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul’da ’Asım’ın Nesli’nden Bir Usta’ adlı program sonrası karşılaştığı TRT 1’de yayınlanan 80’ler dizisinde ‘Yıldız’ rolünü oynayan Özlem Balcı ile sohbet etmişti. Görüşme sırasında Erdoğan, eşine seslenerek, "Bak Emine en sevdiğin oyuncuyu bulduk" diyerek Balcı’yı göstermişti. Erdoğan ve eşi diziyi ilgiyle izlediklerini ve Balcı’nın oyunculuğunu beğendiklerini söylemişti.