Habip ATAM (SÖZCÜ)
ATM’leri nasıl patlattıkları güvenlik kameralarına yansıyan hırsızların, para almayı başaramadıkları için, farklı yöntem kullanmaya başladıkları ortaya çıktı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Polisi harekete geçiren ilk ATM hırsızlık girişimi, yılbaşı akşamı meydana geldi. İddiaya göre, otomobille gittikleri, banka ATM’sinin önünde duran, 3 soyguncu, önce, ellerindeki levyeyle vurarak bankamatik ekranını deldi. Daha sonra ise otomobilin bagajındaki hortumla, ATM’nin içerisine özel bir solüsyon enjekte etti.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Soyguncular banka çevresinden uzaklaşırken ATM’de patlama meydana geldi. Daha sonra ATM’ye yaklaşan maskeli 3 soyguncu, para kasalarının açılmadığını görünce, levye ile bankanın camını kırdı. İçeriye giren soyguncular, ATM’nin arka kısmında bulunan para haznesini açamayınca elleri boş dönmek zorunda kaldılar. O anlar an be an kameralara da yansıdı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER
Bu olayın ardından, 23 Ocak’ta Bahçelievler’de bir soygun meydana geldi. Bu sefer ATM’nin bulunduğu banka duvarını delen hırsızlar içeriye girdi. Yanlarındaki, özel makineyle bankamatiğin arka kasa zırhını kesen soyguncular, para haznesindeki 367 bin lirayı alarak kaçtı. Benzer bir soygun da 15 Şubat’ta meydana geldi.  Şüpheliler bir PTT şubesine girerek, içerideki 15 bin lira ve 2 tabancayı alarak kaçtı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


TUTUKLANDILAR
Yaşanan soygunlarla ilgili çalışma yapan İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, olayla ilgili aranan Fikret A., Mustafa O. ve Mehmet O., gözaltına alındı.  Şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ