Ankara Ticaret Odası’nda FETÖ sancısı yaşanıyor. Polis, bir hafta odada inceleme yaptı. Gürcistan’a geçmek isteyen ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal’ın pasaportuna el kondu. Şanal, “Yurtdışı çıkış yasağınız var’ denilince, döndüm” dedi. Cumhuriyet Savcısı Abdulvahap Yaren, 27 kişiyle ilgili gözaltı kararı aldı, savcının dosyası elinden alındı.
İşte son günlerde ATO'da yaşanların özeti...

POLİS EVRAKLARI İNCELEDİ

ATO’da bir haftadır polis incelemesi vardı. Polise kurum içinde bir oda tahsis edildi. Yaklaşık bir hafta kurumda kalan ve evrakları inceleyen polis, sicilden de istediği bazı evrakları alarak ayrıldı.

BAŞKANVEKİLİ KAÇTI


15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözler hep ATO’da oldu. İki başkanvekilinden biri olan Ayhan Atalay, yurt dışına kaçtı. Diğer başkanvekili Koray Güngör Şanal ise geçen hafta Gürcistan’a geçmek isterken pasaportuna el kondu.

“ÇIKIŞ YASAĞINIZ VAR”


Batum’a gitmek isteyen Şanal’a ‘yurt dışı çıkış yasağınız var’ bilgisi verildi. SÖZCÜ’ye konuşan Şanal, “Batum’a gidiyordum. Pasaporta gerek olmadan kimlikle geçebiliyordu. Ancak görevliler ‘çıkış yasağınız var’ deyince gidemedim. Pasaportumu da iade ettim” dedi. Şanal, hakkında bir soruşturma olmadığını ancak Gürcistan’a geçmesine de izin verilmediğini söyledi. Şanal, Ankara’ya döndüğünü kaydetti.

BABASI ADINA OKUL YAPTIRDI


Şanal, Ankara'nın Kazan ilçesinde babası Cahit Şanal adına yapılan okula destek verdi. Samanyolu Koleji bünyesindeki okul 15 Temmuz'dan sonra kapatıldı. Şanal, 2008'de okulun yapımına 300 bin lira destek verdiğini, 17 Aralık'tan sonra ise babasının ismini sildirdiğini açıkladı.

SAVCININ DOSYASI ALINDI


Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcısı Abdulvahap Yaren, aralarında işadamlarının da olduğu 27 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Ancak Yaren’in dosyası daha sonra elinden alındı. Böylece gözaltı kararları uygulanamadı.

ADLİYEYE YEMEK VERİYORLAR


Bu arada Ankara Adliyesi’ne ‘destek’ yemekleri verilmesi kafaları karıştırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kahvaltı, TOBB ve ATO’nun ise mesaiye kalan personele akşam yemeği gönderdiği öğrenildi.