Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 20 Aralık'ta açılacak olan Avrasya tüneli için anketle isim arıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesinde yer alan ankete katılıp oy verme işlemi 10 Aralık'a kadar sürecek. Anket sonucunda birinci olan isim Avrasya Tüneli'nin adı olacak. Avrasya Tüneli anket sonuçları görünmediği için hangi ismin önde olduğu büyük merak konusu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın ön ayak olduğu Avrasya tüneli isim anketi www.udhb.gov.tr sitesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ekşisözlük, Facebook ve Twitter üzerinden örgütlenenler Avrasya Tüneli'nin adı için 'propaganda faaliyetinde' bulunuyor. Tünelin ismi için kimi 'Atatürk'ü kimi 'İsmet İnönü'yü kimi 'Alparslan Türkeş'i kimi ise
Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid'i  öneriyor. Tünelin isminin sadece 'Avrasya' olarak bırakılmasını isteyen de var. Tarihi kişilikleri birbiriyle yarıştırmaya kadar varan 'tünel anketinde' tek bir merkezden yönlendirildikleri anlaşılan 'sultancıların' kafası ise karışmış durumda.

[caption id="attachment_1549243" align="aligncenter" width="880"]2. Abdülhamid'in 'ismi' anket için örgütlenenlerin kafasını karıştırdı. 2. Abdülhamid'in 'ismi' anket için örgütlenenlerin kafasını karıştırdı.[/caption]

2. ABDÜLHAMİD MUAMMASI


Öyle ki isim için 34. Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'i önerenler 'telaffuz' ya da 'tamlama'  engeline takılıyor. Tarihçilere göre döneminde "Abdü’l-Hamīd-i sânî" olarak isimlendirilen padişah için
sosyal medyada farklı 'isimler' öneriliyor. Yani kimisi ankete "Sultan Abdülhamid" kimisi "Abdülhamit Han" kimisi ise "Sultan Abdülhamit" seçeneğini yolluyor.

sultanci-orta İşte o isimlerden öne çıkanlar; Sultan Abdülhamid, Abdülhamid Han, Sultan Abdülhamit, Abdulhamid Han, Sultan Abdülhamit Han, İkinci Abdülhamit.

ATATÜRK İÇİN DE FARKLI ÖNERİLER VAR


Kafa karışıklığı sadece "sultancılar" için geçerli değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önerisi de, düşük oranlı olsa da "Mustafa Kemal Atatürk" ve "Atatürk" seçenekleri arasında 'farklılık' gösteriyor.

ANKETE OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ