Ferhat DERVİŞOĞLU REYHANLI (Hatay), (DHA) - SURİYE`nin Bayırbucak Türkmen bölgesine Rusya savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında iki bacağını kaybeden getirildiği Hatay`da tedavisi yapılan 26 yaşındaki Muhammed Ali Rıza`ya hayırseverler akülü tekerlekli sandalye aldı.
Yaklaşık 1 ay önce yaşanan saldırılardan birinde ağır yaralanan ve iki bacağını diz altından kaybeden Muhammed Ali Rıza, Hatay`a getirilerek Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık uygulama ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilip götürüldüğü Reyhanlı İlçesi`nde yaşamaya başlayan Rıza`ya İstanbul`daki Gezgin Gurmeyiz Platformu ile Hava Yolları Kulübü`nden yardım eli uzandı. Yardım çalışması ile Türkmen genç için akülü tekerlekli sandalye alındı ve Reyhanlı`ya gelen platformun koordinatörü Turgut Tunç ve kulübün koordinatörü Selçuk Çabuk tarafından teslim edildi.
Muhammed Ali Rıza`nın başından geçenleri Yayladağı İlçesi`nde yürüttükleri yardım kampanyası sırasında öğrendiklerini ifade eden Turgut Tunç, "Biz de bunu dostlarımızla, kardeşlerimizle paylaştık. Duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle akülü aracı aldık. Tekrar Bayırbucak bölgesine giderse ulaşımını rahat sağlayacaktır. Bugün çok mutluyuz emaneti yerine teslim ettik. Allah bizlere destek verenlerden razı olsun" diye konuştu.
DHA