BAKANLAR VİLAYET MEYDANI'NDAKİ TÖRENE KATILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sivrihisar İlçesi'ndeki Nesreddin Hoca Anma Etkinleri'nin ardından Eskişehir'e gelerek Vilayet Meydanı'nda düzenlenen 'DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı törenlerine katıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu burada yaptığı konuşmada, "40 milyon liralık 7 tesis Eskişehir'e değer katacak. Eskişehir güzel şehir, çalışkan ve yiğit insanların bulunduğu şehir. Buraya ne kadar hizmet yapılsa azdır" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, Bakan Veysel Eroğlu'na Eskişehir'e kazandırdıklarından dolayı teşekkür ettiğini söyleyerek "Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum, Eskişehir 13 yılda Eskişehir 13 milyar liralık yatırım aldı. 13 yılda tam 13 milyar liralık yatırım geldi Eskişehir'e" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından iki bakan, aralarında Sivrihisar İlçesi'ndeki Nasreddin Hoca Barajı'nın da olduğu 40 milyon liralık 7 tesisin temel atma törenini ve açılışını yaptı.
BAKANLARIN ARKASINDA DAVUTOĞLU I
Avcı ve Eroğlu törenin ardından Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret etti. Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'na geçen bakanlar, partililerle bir süre sohbet etti. Bu sırada iki bakanın arkasında Ahmet Davutoğlu'nun ı ile 'Yeni Türkiye Güçlü Gelecek' yazısının olması dikkat çekti.
EROĞLU: ALMANYA'NIN KARARI SİYASİ
Bakan Veysel Eroğlu gazetecilerin Almanya'nın sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı kabul etmesiyle ilgili yönelttiği soruya şu yanıtı verdi:
"Bu mevzuya tarihçiler karar verir. Parlamenterler, siyasiler karar veremez, yanlıştır. O zaman siyasi bir karar olur. Dolayısıyla bu yok hükmünde. Bakın biz diyoruz ki; burada biz tarih boyunca herkesi kucaklamışız, şefkatle bakmışız. Hiçbir insana zulüm edemeyiz, çünkü bizim bu kültürümüzde, dinimizde var. Asla böyle bir şey yoktur. Sadece 1915 yılında, orada Doğu Anadolu'daki bazı Ermeni vatandaşlarımızı başka bir yere taşımak maksadıyla kanun çıkarıldı. Yani orada Almanların yaptığı gibi bilmem gaz odalarında falan böyle bir şey yok. Biz onları koruyarak, hatta onları askerlerimiz koruyarak götürdü. Nitekim ki; Lübnan'da, Suriye'de, Amerika'daki bu kadar Ermeni var katledildi de, onlar nereden gitti. Dolayısıyla bu doğru bir karar değildir, yanlıştır, siyasi bir karardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir. Bence bütün batı kendi tarihiyle yüzleşsin, onları ortaya çıkarsın. Bir baksınlar bakalım neler yapmışlar. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Biz onların çoğunu koruma altına almışız. Merhamet derseniz bizde, insanlık derseniz bizde. Bakın Suriye'de bu kadar insan Türkiye'ye sığındı. 3 milyon kişi. Onlar 3 kişi almak için birtakım sıkıntılar çıkarıyor. Üstelik dinini değiştirme mecburiyeti getiriyor. Böyle bir şey var mı. Bizde ise dinde zorlama yoktur. Herkes düşüncesinde, inancında hürdür anlayışı var. Dolayısıyla fazla şey yapmaya gerek yok. Yok hükmündedir. Neticede karar verecekse bizim arşivlerimiz sonuna kadar açıktır. Buyursunlar, gelsinler, incelesinler."
DSİ GENEL MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACI KAZA YAPTI
Bakanlar Eroğlu ile Avcı Ak Parti'nden sonra DSİ 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bu arada DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz' in 06 FA 1894 plakalı makam otomobili Osmangazi Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi'nde 26 VY 668 plakalı otomobille çarpıştı. Genel Müdür Diniz'in içinde olmadığı araçta şoförün yakıt almak için akaryakıt istasyonuna giderken kaza geçirdiği belirtildi, her iki araçta da yaralanan olmadı. Genel müdürün şoförü ile diğer araç sürücüsü kendi aralarında maddi hasarlı kaza tutanağı tuttu, araçlar da gelen çekicilerle kaldırıldı.

 

DHA