-ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçmişte terörle mücadelede istihbarati bilgilerin dış kaynaklardan alındığını belirterek, "Artık kendimize ait insansız hava araçları ile istihbarat sağlıyoruz. Terörle mücadelede her zamankinden daha güçlüyüz" dedi.
Toplu temel atma ve açılış törenleri için helikopterle Çankırı’ya gelen Bakan Eroğlu’nu Çankırı Atatürk Stadında Çankırı Vali Vekili Nedim Özırmak, Ak Parti Çankırı milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman karşıladı. Buradan beraberindeki heyetle birlikte belediyeye geçen Bakan Eroğlu’na brifing veren Başkan İrfan Dinç, "Türkiye'nin tek temiz şehrine hoşgeldiniz" diyerek, Çankırı'nın asırlık su sorununu çözen Bakan Eroğlu'nun Çankırılılarca unutulmayacağını söyledi. Bakan Eroğlu'da yaptıkları çalışmalar ile devletin Çankırı'ya gecikmiş borçlarını ödemeye çalıştıklarını belirterek, "Yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları ile Çankırı'nın ismindeki "Kırı" kaldırıp yeşil Çankırı yapacağız. Tatlıçay'ı besleyen derelere göletler ve barajlar yapıyoruz. Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra Tatlıçay'ı Çankırı'nın gerdanlığı yapacağız" dedi.
Daha sonra belediye toplantı odasında basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Eroğlu, konuşmasına dün Şırnak'ta şehit olan Çankırılı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık için başsağlığı dileyerek başladı.
Geçmişte terörle mücadelede dış kaynaklardan istihbarat bilgilerinin geldiğini ve güvenlik güçlerinin bu istihbarat doğrultusunda hareket ettiğini belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi:
"Şimdi kendi insansız hava araçlarımızla istihbaratımızı alıyoruz. Terörle mücadele her zamankinden çok daha güçlü olduğumuzu söylemek isterim. Biz sadece PKK ile mücadele etmiyoruz. Bu işin arkasında olup Türkiye'nin gelişmesini istemeyen, onlara silah veren, bomba veren güçlerle de mücadele ediyoruz. Ve bu mücadelemiz son teröristi temizleyene kadar devam edecek."
ORTA ANADOLU GELİŞİM PLANI İÇİN 35 MİLYAR HARCANACAK
Bakan Eroğlu, Çankırı'nın da içinde bulunduğu Orta Anadolu illerini kapsayan Orta Anadolu Gelişim Planı'nın hızla devam ettiğini belirterek, "Bu gelişim planı ile 31 adet baraj, 33 adet sulama tesisi, 7 adet içme suyu temin tesisi, 2 adet hidroelektrik enerji tesisi, 51 adet dere ıslah tesisi, 78 adet köprü, 1 adet atık su arıtma tesisi, 1 adet şehir ormanı, 36 adet ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti, 3 adet bal ormanı, 6 adet mesire yeri, 6 adet tabiat turizmi etkinlik alanı, 23 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu yapılacak. Bu çalışmaların 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor ve bu yatırımlar için harcanacak toplam tutar ise 35 milyar liradır" diye konuştu.
ILGAZ DAĞI, DAVOS’UN ÖNÜNE GEÇECEK
Bakanlık olarak Ilgaz Dağı için çok önemli projeler geliştirdiklerini söyleyen Eroğlu, "Hazırladığımız turizm master ve gelişim planları ile Ilgaz Dağı'nı dünyanın gündemine getireceğiz. Hatta Davos'un önüne geçecek. Çankırı'nın diğer milli park ve yaylaları ile ilgili de gelişim planları hazırlıyoruz" dedi.
ENGELLİNİN DOĞUM GÜNÜ PASTASINI KESTİ
Bakan Eroğlu, basın toplantısından çıkışta Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon birimi üyesi engelli 33 yaşındaki Halim Yavuzel için hazırlanmış doğum günü kutlamasına katıldı. Eroğlu, kestiği pastayı Yavuzel ve basın mensuplarına ikram etti.


 

DHA