Erdoğan ve hükümetin ABD’ye yönelik eleştirilerini hatırlatan muhalefet milletvekilleri Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık’a “Neden Ankara’da ağırladınız” sorusunu yöneltti. Bakanın cevabı ise “Ankara’ya çağrıldığına yönelik benim bir bilgim yok” oldu.


Foto: DHA -Bakan Fikri Işık 'PYD' konusunda bir bilgisi olmadığını açıkladı


Veli TOPRAK / ANKARA 

TBMM Genel Kurulu’da ArGe Kanun Tasarısı görüşmelerinde söz alan muhalefet milletvekilleri, PYD üzerinden hükümeti eleştirdi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, AKP hükümetinin PYD’ye verdiği desteğe dikkat çekerek, “29 Ekim 2014, Habur’dan Suriye’ye Irak Kürt kuvvetlerinin PYD’ye yardım için geçişini sağlayan ve bununla da övünen kimdi, hangi hükümetti, Başbakan kimdi, yetkililer kimdi? Bugün bu konuda itirazlarınız ne kadar samimi görünür? PYD’nin lideri Salih Müslim’i Ankara'da kim ağırladı, kim misafir etti, kaç defa geldi? Ülkemizi bu hale düşürmeye hakkınız var mı? Yok” diye konuştu.

MÜSLiM’i KAÇ DEFA AĞIRLADINIZ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise PYD’nin Bakanlar Kurulu kararıyla terör örgütü ilan edilip edilmediğini sordu. Tanal, “PYD’nin liderini Ankara’da karşılamadınız mı, İstanbul’da karşılamadınız mı? Bunlarla toplantılar yapmadınız mı siz? Bakan, PYD örgütünü iktidarınız hiç Ankara’ya çağırdı mı? Çağırdıysa kaç sefer çağırdı? Görüşülen konular nelerdi? Ayrıca, ‘terör örgütü’ deniliyorsa, Bakanlar Kurulunuzca PYD’nin terör örgütü olduğuna ilişkin bir kararınız var mı? Bu konuda net bir bilgi verir misiniz?” diye sordu.

BAKAN: HABERİM YOK

Milletvekillerinin sorusuna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık cevap verdi. Işık, şunları söyledi:

“PYD’nin bir terör örgütü olduğu açıktır. PYD’nin Ankara’ya çağrıldığına yönelik benim herhangi bir bilgim yok. Bakanlar Kuruluyla ilgili bu kendi alanım olmadığı için cevap vermek durumunda değilim. Şu anda hakikaten elimde bir bilgi yok.”