Pirelli'nin İzmit'te kurulu fabrikasında yapılan iftara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Pirelli Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Alberto Pirelli, Pirelli Endüstriyel Lastikler Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Murat Akyıldız, Pirelli Otomobil Lastikleri Türkiye Genel Müdürü Livio Magni, Pirelli Fabrika Müdürü Hakan Yalnız ve fabrika çalışanları ile aileri katıldı. Süleyman Soylu dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilir bir ülke haline gelinebileceğini söyleyerek, "Türkiye büyük hedeflerin ülkesi olacaktır. Türkiye'nin büyük ülke olması sadece kendisine değil etrafındaki coğrafyaya ve dünyaya da önemli derecede katkı ortaya koyacaktır. Çok çalışacağız, çok gayret göstereceğiz, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilir bir ülke haline geleceğiz. Milli uçağını üreten bir Türkiye haline geleceğiz, kendi uçak gemisini yapan bir ülke haline geleceğiz. Kim ne derse desin dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi haline Türkiye'yi hep birlikte getireceğiz. Hiç moralinizi bozmayın" dedi.

Foto: DHA Foto: DHA


Soylu, insanlığı dünyaya gösterdiklerini ifade ederek, "Türkiye'nin bu yürüyüşünü engellemeye çalışanlar olabilir. Ama bilmenizi istiyorum ki biz büyük ve aziz bir milletiz. Bugün 2 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapan, 3 milyon kişiyi aşkın Suriyeli kardeşlerimiz dahil etrafımızdaki coğrafyadan gelen insanlara sahip çıkan dünyanın yüz akı insanlığı dünyaya gösteriyoruz" dedi.

YİNE ŞEHİTLERİMİZ VAR CANIMIZ ACIYOR

Bugün yine şehitler olduğunu söyleyen Soylu, "Bugün yine şehitlerimiz var. Canımız acıyor mu? acıyor. İçimiz burkuluyor mu, burkuluyor. Biz bu şehitlerimizin ne için verildiğini, ne için Türkiye'ye karşı hunharca bir davranış olduğunu biliyoruz. Eğer Marmaray'ı yapmasaydık bunlar olmayacaktı. 3'üncü boğaz köprüsüne adım atmasaydık bunlar olmayacaktı. Her büyümenin bir bedeli vardır. Büyüyeceğiz ve içimizdeki bu nifakı, birbirimizi bizden ayırmaya çalışanlara karşı kardeşliğimizle bunların üstesinden geleceğiz. 780 bin kilometre kareden bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kimsenin de aklından bundan sonra böyle bir şey geçmeyecektir" diye konuştu.

Tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada Ramazan ayının Müslüman alemi olarak önemli bir ay olduğunu söyleyen Pirelli Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Alberto Pirelli, "Ramazan ayını ne mutlu ki hep beraber kutluyoruz. Bu şüphesiz ki Müslüman alemi için çok önemli bir ay ama bütün dünya için çok büyük önemi var" dedi.

DHA