Türkiye dün tarihinin en kanlı saldırılarından birisini daha yaşadı. İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından stad önünde meydana gelen çifte bombalı saldırıda 30’u polis 38 kişi şehit oldu. Hain saldırıda 155 kişi de yaralandı. Olayla ilgili 13 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıyı düzenleyen örgüt için ise PKK'yı işaret etti. Dün geceden beri aralıklarla kameralar karşısına çıkarak bilgi veren Bakan Soylu, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde şehit olan 30 emniyet mensubundan 5'i için düzenlenen törende ise çok sert mesajlar verdi.

30 şehit veren İstanbul Emniyet'inde ilk tören saldırıda şehit olan ve cenaze işlemleri sona eren 3 polis memuru ile 2 emniyet amiri için yapıldı. Şehit olanlardan 5 emniyet mensubu için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bakanların yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu katıldı. 30 şehit veren İstanbul Emniyet'inde ilk tören saldırıda şehit olan ve cenaze işlemleri sona eren 3 polis memuru ile 2 emniyet amiri için yapıldı. Şehit olanlardan 5 emniyet mensubu için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bakanların yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende duygusal bir konuşma yapan Soylu "Devletin kılıcı uzundur hesap soracağız. Bu anı izleyen, belki de gülerek izleyen tavrımızı merak edenler vardır. Bu şehitlerimizin önünde söz veriyorum bunu yapanlardan intikam alınacak" dedi.

 Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu(43), Emniyet Amiri Kadir Yıldırım(41), polis memurı Adem Oğuz(28), İlker Uylaş(27), Hasan Bilgin(26) için düzenlenen törene çok sayıda siyasi, askeri üst düzey isim katıldı.
Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu(43), Emniyet Amiri Kadir Yıldırım(41), polis memurı Adem Oğuz(28), İlker Uylaş(27), Hasan Bilgin(26) için düzenlenen törene çok sayıda siyasi, askeri üst düzey isim katıldı.


Tören sonunda; şehit polislerin tabutlarının başına giden yakınları gözyaşı dökerken, bazı polislerin de silah arkadaşları için ağladıkları görüldü. Törenden sonra şehitlerin naaşı namazlarının kılınması için Fatih Camii'ne götürüldü.