Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçmişte cemaat konusunda uyarıldıklarında inanmadıklarını itiraf ederek, “Artık biz birbirimize inanarak yola devam edersek, devlet için böylesi bir tehlike ve tehdit oluşturmazlar” dedi.

İLGİLİ HABERBekir Bozdağ: 6 bin gözaltı varBekir Bozdağ: 6 bin gözaltı var


Oturumu yöneten AKP’li Ahmet Aydın, saldırıda kırılan camdan genel kurula yansıyan güneşe işaret ederek, “Meclisimiz hayırlı bir çalışma yapıyor, güneş nur gibi yansıyor” deyince CHP’li Engin Altay, “O demokrasinin ışığı” ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABERTansu Çiller'den FETÖ açıklamasıTansu Çiller'den FETÖ açıklaması


DARBEYİ 3M PÜSKÜRTTÜ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, darbeyi püskürten kesimleri 3M olarak adlandırdı ve “Bu darbeyi 3M püskürttü; Millet, Meclis, Medya.. Darbecilerden keskin bir şekilde hesap sorulmalı. Toplumsal normalleşme için azami gayret gösterilmeli. İdeolojik kaygıları bir kenara bırakarak demokrasinin güçlenmesi için gereken yapılmalı. Yaşam tarzı, inanç aidiyeti ve etnik aidiyet üzerinden siyaset yapılmamalı” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da ''Devlet yönetimi ortak kabul etmez. Paralel yapıların temizlenmesi için her türlü desteğe hazırız.  Darbe girişiminde bulunan askeri personelin, Ergenekon ve Balyoz davaları gibi kumpaslarla tasfiye edilen subay ve astsubaylardan boşalan kadrolara getirilenler olduğu da incelenmeli” dedi.

İLGİLİ HABERFETÖ operasyonu kapsamında iş adamları gözaltına alındıFETÖ operasyonu kapsamında iş adamları gözaltına alındı


GAZ VERME, ÇIK GEL

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Gülen’in gözaltında olan kendi mensuplarına ''Aman dik durun, eğilmeyin, itirafçı olmayın. Siz böyle dik durursanız tarih sizi şerefle yazacak’ dediğini söyledi ve “Onlara gaz veriyor, güya motive ediyor. ABD yönetimine ‘beni iade etmeyin’ diye yalvarıyor. Ben de diyorum ki: ‘Gaz vereceğine, çık gel. Senin gelmen onlar için daha iyi bir motivasyon olur. Tarih yazacaksa, o zaman sizi daha güzel harflerle yazar; satır satır, paragraf paragraf yazar” diye konuştu.

İLGİLİ HABERBekir Bozdağ: Bekir Bozdağ: "Fetullah Gülen ABD'den kaçmaya hazırlanıyor"


BİZE DEDİKLERİNDE İNANMADIK

Özeleştiri de yapan Bozdağ, “Geçmişte bize bu Fethullahçı yapıyla ilgili çok şeyler söyledi dostlarımız, biz onlara inanmadık. 17 Aralıktan sonra da biz çok şey söyledik  ama bu kez siz bize inanmadınız. Diyoruz ki, artık biz birbirimize inanarak, söylediklerimizi çek ederek yola devam edersek, ben eminim ki, bundan sonra böylesi yapılar, devlet için böylesi bir tehlike ve tehdit oluşturmazlar” dedi.

 

İLGİLİ HABERKılıçdaroğlu'ndan Gülen çağrısıKılıçdaroğlu'ndan Gülen çağrısı