Bakanlar Kurulu Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı'nda bugün Çankaya'da toplandı. "İsrail ile tarihi anlaşma" gibi önemli maddelerin masaya yatırıldığı toplantı yaklaşık bir saat 40 dakika sürdü. Sıcak gündemin gölgesinde yapılan toplantının 'kısa' sürmesi ve toplantının ardından fotoğraf ve görüntü servisi yapılmaması gözleri hem daha önceki Çankaya toplantılarına hem dre Ak Saray'daki bakanlar kurulu toplantılarına çevirdi. Aradaki farklar ise son aylarda sık sık eleştiri konusu olan "yürütmenin başı kim?" sorusunu akıllara getirdi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

ERDOĞAN EN AZ 4 SAAT!


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göreve gelişinin üzerinden bir buçuk yıl geçtikten sonra tarihi bir karara imza atarak Bakanlar Kurulu toplantılarını Ak Saray'da yapmaya başladı. 2016 yılının başından beri gerçekleştirilen ve şu ana kadar 8 defa yapılan toplantıların oldukça uzun sürmesi dikkat çekti. Örneğin geçen hafta Ak Saray'da yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısı tam 5 saat 40 dakika sürdü.

YILDIRIMLI HEP KISA ERDOĞANLI HEP UZUN


Arşivlere bakıldığında ise 'Başbakanlı' ve 'Cumhurbaşkanlı' Bakanlar Kurulu toplantılarındaki süre farkının sadece son toplantılarda olmadığı ortaya çıktı. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki toplantıların ortalama 2 saat sürdüğü gözlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıların ise 5 saatten az olmadığı gözlendi.

FOTO:Başbakanlık - Binali Yıldırım'la ilgili sadece bu Bakanlar Kurulu fotoğraf FOTO:Başbakanlık - Binali Yıldırım'la ilgili sadece 31 Mayıs'ta yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin bu fotoğraf servis edildi.

FOTOĞRAF DA YOK!


İlginç bir detay da Binali Yıldırımlı Bakanlar Kurulu toplantılarında basına fotoğraf ve görüntü servis edilmemesi oldu. Şimdiye kadar 6 kez Çankaya'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantılarına ilişkin sadece bir kez fotoğraf servis edildiği ortaya çıktı. Oysa Ak Saray'daki Bakanlar Kurulu toplantıları sürerken bile en az 10 kare fotoğraf ve 5 dakika görüntü Cumhurbaşkanlığı sitesinden kamuoyuyla paylaşılıyordu.

ERDOĞAN DA DAVUTOĞLU DA AKTİF KULLANIYORDU

Başbakanlık'ın internet sitesinin; hem Erdoğan'ın hem de Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde oldukça aktif kullanıldığı gerek Erdoğan gerekse Davutoğlu döneminde yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından ilgili görsellerin basbakanlik.gov.tr adresinden anında paylaşıldığı gözlendi.