Başbakan Binali Yıldırım, Ak Saray'da Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Şehitleri Anma Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. “Bugün bir kez daha milletin evinde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin huzurunda size teşekkür ediyorum. Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız olarak dik duruşunuz hainlerin tuzağını bozmuştur. Bu aziz millet sizi her daim koruyacak ve kollayacaktır. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerinin tüm Türk milletinin çocukları olduğunu kaydetti.

 

Yıldırım “Bugün rahat nefes alıp veriyorsak, huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, bağımsız, özgür, demokratik bir Türkiye’de yaşıyorsak bu hiç kuşkusuz önce Mevla’m sonra da şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin tek damla kanı boşa gitmemiştir, hepiniz müsterih olun, şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Onlara kurşun atan, bomba atan, insanlıktan nasibini almamışların yanına bırakmayacağız. Şehitlerimizin isimlerini unutmayacağız” dedi.

İLGİLİ HABERErdoğan'dan önemli karar! O davaları geri çektiErdoğan'dan önemli karar! O davaları geri çekti


Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitleri için yazdığı şiiri coşku içinde okuyan Yıldırım, “Türkiye’nin her köşesinde Cumhurbaşkanımızın ‘inin meydanlara’ çağrısına uyarak ölümü kendi içinde öldüren kahramanları bu millet asla unutmayacak. Bazı gazilerimizin yarası ağır, bazıları iyileştiler. Bugün burada yanımızdalar. O kurşun, tank yaralarını asla gizlemeyin, onlar sizin şeref madalyanızdır, onlar sizin gururunuzdur, sizler de bu milletin gururusunuz. Hakkın ve halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Anayasa, yasalar, hukuk işleyecektir, hayat normale dönmüştür ancak demokrasi nöbeti aynen devam etmektedir. YAŞ çalışmalarını tamamladık. TSK içindeki asker kılığına girmiş FETÖ unsurlarını temizledik, daha da güçlenerek ordumuz ülkemizin geleceği için gereken çalışmaları yapacak. Yaptığımız ve yapacağımız reformlarla ülkemizi toparlayacağız ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kürt ile Türk’ün arasına giren teröristler temizlenecek, Sünni ile Alevi arasına girenler temizlenecek, ülkeyi kamplaştırmaya çalışanları tek tek ayıklayacağız. Darbenin başarısız olması ile hayal kırıklığı yaşayanların ne dediği umurumuzda değil. Tarih yazmaya, dünyayı, Türkiye’yi, geleceği şekillendirmeye devam edeceğiz. Mısır’a ve Suriye’ye yapmak istediklerini Türkiye’ye yapmak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Darbecilere göz kırpanlar darbeciler kadar alçaktır. Haine hoşgörü gösteren haindir. Dostluğumuz değerli, öfkemiz şiddetlidir. Bize maşa uzatanın da o maşanın da elini kırarız” diye konuştu.

İLGİLİ HABERHem Erdoğan ağladı Hem de Yıldırım!Hem Erdoğan ağladı Hem de Yıldırım!


"TARİH BU HAİNLİKLERİ AFFETMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkı sokağa davetinin darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynadığının altını çizen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, “Milletimiz darbeyi yendi, darbeciler muvaffak olamadı. Cumhurbaşkanımızın meydanlara daveti çok önemli rol oynadı. 7 yaşında bir çocuk annesine, ‘anne asker mi Türk, polis mi Türk’ diye soruyor. Ey bunu söyletenler, bunun söylenmesine vesile olanlar, sizlere lanet olsun. Tarih bu hainliklerini affetmeyecek. Bu büyük millet dik durmaya ve ileriye gitmeye devam edecek. Artık eline silah alan ‘ben darbe yapıyorum’ diyemeyecek. Milletin Meclisi milleti temsil ediyor, milletin Meclisi hadiseyi duyar duymaz müzakerelere devam etti, ışığını söndürmedi, kaptanlar gemilerini terk etmedi. Asker elbisesi giyip TSK’yı lekelemek isteyenler, asker elbisesi giyen teröristlerdir. Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz peygamber ocağıdır. Bu birkaç haininin tezgahladığı olayın suçluları cezalandırılacaktır. Bir daha böyle günleri milletimiz yaşamasın. Allah milletimizi, devletimizi böyle badirelerden korusun ve kurtarsın” şeklinde konuştu.   İHA