Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma gitmeden önce olağanüstü halin kaldırılacağını açıkladı.

Yıldırım, geçtiğimiz İstanbul Sağlık Zirvesi'nde yaptığı konuşmasında "2017'den itibaren olağanüstü hal koşulları bitecek" demiş, Cumhurbaşkanı ise bu açıklamadan hemen sonra İstanbul'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri dondurma tavsiye kararı ve OHAL'in uzatılması tartışmaları ile ilgili olarak, "Türkiye, yaşadığı darbe girişimlerine ve kanlı terör eylemlerine rağmen olağanüstü halin ikinci 3 ayında bulunuyor şu anda. Bununla bitecek değil. Belki bir üç ay daha, belki bir üç ay daha uzatılacak. Size ne ya? Bunun kararını hükümet verir, parlamento verir, size ne? Bu ülkeyi Avrupa Parlamentosu mu yönetiyor, yoksa bu ülkenin hükümeti mi yönetiyor? Size ne? Haddinizi bilin haddinizi" demişti.

İLGİLİ HABEROHAL konusunda kafalar karışıkOHAL konusunda kafalar karışık

"BU FIRSATI ONLARA VEREMEYİZ..."


Hürriyet'ten Fatih Çekirge'ye konuşan Başbakan Yıldırım, OHAL'in kaldırılmasına ilişkin Sağlık Zirvesi'nde yaptığı açıklamayı yineleyerek, "Tabii hemen 2017’ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok. Bu daha çok referanduma gitmeden OHAL'in kaldırılması düşüncesidir. Şimdi, referandum olması halin de, elbette kimseye, (OHAL altında seçime gidildi... OHAL şartlarında referandum yapıldı) gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum" dedi.

İLGİLİ HABERBaşbakan Yıldırım: Katiyen erken seçim yokBaşbakan Yıldırım: Katiyen erken seçim yok