Başbakan Yıldırım, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği etkinlikte bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ile ilişkisine dikkat çeken Yıldırım, “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde en fazla önem verdiği illerden birisi İzmir’dir. Ne yazık ki talihsiz bir şekilde hiç ama hiç söylemediği bir sözü burada sadece bir ucuz siyaset adına Cumhurbaşkanımıza atfettiler, ona haksızlık ettiler” diye konuştu.

 

"TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN 3 ŞEY LAZIM"

Kendisine terör operasyonlarının ne zaman biteceğine dair sorular sorulduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
“Bu operasyonların bitmesi için üç tane şey lazım. Bir, bu katil terör örgütü ne zaman sivilleri, yaşlıları, gençleri gözü kırpmadan öldürmekten vazgeçerse, ne zaman askere, polise, jandarmaya, korucuya silah doğrultup onları şehit etmekten vazgeçerse, ne zaman Anadolu topraklarının her köşesinde Doğusunda, Batısında, Kuzeyinde, Güneyinde vatandaşımız huzur ve güven içerisinde yaşaması ne zaman tam olarak mümkün olursa o zaman bu operasyonlar bitmiş olur. Eğer bu terör örgütü bu boş hayallerin peşinde devam ederse ülkeyi bölme heves ve hayalinden vazgeçmezse operasyonlar da asla ve asla bitmez. Bunun açık-seçik bilinmesi lazım. Çözüm, terör örgütünün milletle devlet arasından defolup gitmesidir.”

“İZMİRLİLER UZAĞI GÖRÜYOR ”

“Bu onurlu göreve gelmem için her şeyi İzmir’e borçluyum” diyen Yıldırım, “İzmir beni belediye başkanı seçmedi demek ki uzağı görüyor İzmirliler. İzmir’e bir teşekkürüm daha var. Ana muhalefet partisi lideri İzmir Başbakan çıkaracak dedi, onu da mahcup etmediniz. Bunun için de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Davetlilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kastederek, “İzmir’e başkan da lazım dedim, başkanı seçtiniz” diye seslenen Başbakan Yıldırım, “Bugün 1 Kasım seçimlerinde önce ne dedim biz Belediye Başkanı’mıza konu İzmir’e hizmet olunca bütün parti beklentilerinden, parti taassubundan kurtulacağız ve İzmir’in konularını el birliğiyle çözeceğiz. Bunun şahidi Büyükşehir Belediye Başkanı’mızdır. Bu yönde çalışmalara başladık. Daha fazlasını yapacağız. Önemli olan siyasetler, sıfatlar gelip geçicidir. Önemli olan bir hoş seda bırakmaktır” ifadelerini kullandı.

“HER TARAFTAN PETROL FIŞKIRIYOR AMA SERSEFİLLER”

Türkiye’nin en büyük potansiyelinin genç ve dinamik nüfusu olduğunu belirten Yıldırım, “Cenab-ı Hak, herkese bir imkan vermiş. Kimisinde petrol var, kimisinde doğalgaz var. Ama bizde insan var insan. İnsanın olmadığı yerde ne olursa olsun. Venezuela, her taraftan petrol fışkırıyor sersefil. Irak, Suriye, Libya çok zengin doğal kaynakları var ama halkları perişan. Niye? Basiretsiz yöneticiler yüzünden, istikrarsızlık yüzünden. Şartlar ne olursa olsun, birbirimize olan sevgimiz, muhabbetimiz mutlaka devam etmeli, her şeyin önünde olmalı. Hiçbir şey birbirimizi kırıp, dökecek kadar kıymetli değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin gücünün küçümsenmemesi gerektiğine vurgu yapan Başbakan Yıldırım, “Türkiye büyük bir ülke. Dünyada, Lucien Arkas’a soruyorum. Dünyanın en büyük havalimanını yapan başka ülke var mı? 200 milyon yolcu. ‘Ne ihtiyacımız var’ diyor bana soruyorlar. Ufka bakacaksın. Ben denizciyim. Şöyle gözünün görebildiği en uzak noktaya kadar bakacaksın” diye konuştu.    ANKA