Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için varılan anlaşmanın detaylarını Çankaya Köşkü’nde düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Toplantıda Yıldırım İsrailli bir gazetecinin iki ülke arasındaki mutabakatın detaylarına ilişkin bir sorusuna "Sen galiba mutabakattan emin değilsin. 'Mutabakat çalışmaz' demek istiyorsun... Bu noktaya kolay gelinmedi. İki ülke arasındaki bu mutabakat yıllar aldı" dedi.

SABAH MUHABİRİ DE NASİBİNİ ALDI


İsrailli gazetecinin ardından  Sabah muhabiri de toplantıda Yıldırım'ın 'azarından' nasibini aldı. Başbakan Yıldırım kendisine Gazze'ye yapılacak yardımın miktarı konusunda soran muhabire "10 bin ton diyoruz. Az mı? Mavi Marmara'dakinin kat be kat fazlası" diye yanıt verdi.

BÜYÜKELÇİ SORUSUNA KAHKAHALI YANIT


Başbakan bir başka gazetecinin "Büyükelçi olarak kim atanacak?" şeklindeki sorusuna "Dışişleri'nde çok isim var. En uygun isim atanır. Talipseniz sizi de düşünebiliriz" diye kahkahayla yanıt verdi.

İLGİLİ HABERNetanyahu Türkiye-İsrail anlaşmasına ilişkin detayları açıkladıNetanyahu Türkiye-İsrail anlaşmasına ilişkin detayları açıkladı