Hatay’da toplu açılış törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısına değindi. Terörün dini, milleti, kutsalı olmadığını ve onların öldürmeye ayarlı makineler olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti.

FOTO: İHA FOTO: İHA


"Terör küresel bir tehdittir. Sadece Türkiye’nin değil Türkiye milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini korumak için canla, başla gece-gündüz demeden terörle amansız bir mücadele veriyor. Bildiğiniz gibi iki gün önce hain terör örgütleri Türkiye’ye yapacaklarını yaptı İstanbul Havalimanı’nı kana buladı. Birçok günahsız insan Türk, yabancı hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Bir kez daha görüldü ki terörün dini yok, milleti yok, kutsalı yok. Onlar öldürmeye ayarlanmış makinalar. Onların bir üst aklı var. Onların efendileri var. Ama kim ne derse desin bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, göz kırptığınız, sırtını sıvazladığınız o ölüm makineleri gün gelecek sizi de yok edecek. Onun için gün bugündür teröre karşı topyekün savaş günüdür. Bütün insanlık terör karşısında dimdik duracak. O zaman dünyada da istikrar, Türkiye’de de istikrar olur. İşte Suriye’de yaşananlar milyonlarca insan evinden oldu. Yarım milyon insan hayatını kaybetti. Ne kazandı, kan, gözyaşı. Kazanan yok onun için artık Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Yemen’de, dünyanın farklı bölgelerinde akan bu kan artık durmalıdır. Dünya, ileri gelen ülkeler, Avrupası, Amerikası, Rusyası, bugün bu kanı durdurmanın ağır sorumluluğunu taşımamaktadır. Türkiye olarak biz bölgede savaşların durması, ayrışmaların ortadan kalkması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik bundan sonrada göstermeye devam edeceğiz. Bu kutsal mücadelede hayatını seve seve veren şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimizi şükranla anıyorum."

Türkiye’nin dostlarını arttırıp düşmanlarını azaltacaklarını belirten Başbakan Yıldırım, onun için sorunlu olan ülkelerle sorunların çözülmeye başlandığını söyledi. Suriye’de savaşın bitip güzel günlerin geleceğine inandığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Bizler dostluklarımızı arttıracak düşmanlarımızı azaltacağız. Onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. Rusya’yla ilişkilerimiz normale dönüyor. İsrail’le ilişkilerimiz normale dönüyor. İnanıyorum ki Suriye’de de bu savaş bitecek tekrar o güzel günlere geleceğiz. Irak’ta da, Mısır’da da aynıları olacak. Çünkü bu coğrafya kardeşliğin, dostluğun, dirliğin ve beraberliğin hakim olduğu coğrafyadır" dedi.

Hatay’a 14 yılda 14 Milyar TL yatırım yapıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Son 14 yılda Hatay’a 280 km bölünmüş yol yaptık. Hatay’da bugüne kadar 4.500 konut yapıp hak sahiplerine teslim ettik. Yapılmaz denilen Hatay Havalimanı’nı hizmete açtık. 750 yataklı Hatay ve Kırıkhan hastaneleri yakında açılacak. Hassa tünelini de yapacağız, sondaj çalışmaları bitmek üzere. Hatay bölgenin transit merkezi olacak. Ak partinin siyaset anlayışı çok nettir. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyan bir iktidarız" diye konuştu.