Açıklamada ayrıca, Operasyonun Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin IŞİD ile mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde yapıldığı vurgulandı.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

''DAEŞ başta olmak üzere, Suriye'deki terör örgütleri unsurlarından ülkemize yönelen tehditlerin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında bertaraf edilmesi, sınır hattımızın terör unsurlarından temizlenmesi, terör örgütlerinin kontrolü altındaki bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine insani yardımların ulaştırılması ve DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu'na destek vermek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen 'Fırat Kalkanı' harekatı kapsamında 28/08/2016 tarihinde;

1- Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Batı ve Güney yönüne doğru ilerlemesini sürdürmüştür.

2- Cerablus (Karkamış) bölgesinde Amerina, Ayn El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina ve Ez Zahiriyah köyleri terörist unsurlardan temizlenmiş ve ÖSO kontrolüne geçmiştir.

3- Rai (Çobanbey) bölgesinde Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köyleri terörist unsurlardan temizlenmiş ve ÖSO kontrolüne geçmiştir.

4- Türk Kızılayı ekiplerince ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırılması ve sıcak yemek dağıtımına başlanmıştır. 27.08.2016 tarihinde 5.000 kişilik sıcak yemeğin dağıtımı gerçekleştirilmiştir. DHA